Först bekräftade polisen en död person – senare ytterligare en person. Foto: Stefan Johansson
Först bekräftade polisen en död person – senare ytterligare en person. Foto: Stefan Johansson

Två personer döda i lägenhetsbrand

Publicerad

Två personer dog i samband med en lägenhetsbrand i Tullinge söder om Stockholm på skärtorsdagen.

Händelsen utreds som mord och mordbrand - men polisen har ännu inte lyckats identifiera de döda.

– Vid brand så tar allt lite längre tid och det kan ibland vara svårt med identifieringen, säger Åsa Hansson, förundersökningsledare.

En kraftig brand utbröt i ett flerfamiljshus på torsdagseftermiddagen i Tullinge i Botkyrka kommun utanför Stockholm. En person hittades död av räddningstjänstens rökdykare inne i den brinnande lägenheten.

Senare hittades ytterligare en person död.

Larmet kom vid klockan halv tre på eftermiddagen.

Räddningstjänsten: "Brunnit rejält"

– Det har brunnit rätt rejält på platsen, säger Patrik Johansson, operativ chef på Södertörns brandförsvar, till SVT.

Huset behövde inte utrymmas men trapphuset blev rökskadat i branden.

Räddningstjänst och polis gick inledningsvis ut med att en person påträffats död.

– Det är rökdykare som har hittat en avliden person i lägenheten, säger Patrik Johansson till SVT.

Två döda i Tullinge

Men strax efter klockan 22 på torsdagskvällen bekräftade polisen att ytterligare en person hittats död. De avlidna personerna har på fredagsförmiddagen ännu inte identifierats och därför har heller inte anhöriga underrättats. Polisen har inlett en förundersökning om mord och mordbrand.

– Vi jobbar brett och går in med förutsättning att det är mordbrand, för att i stället kunna utesluta att det inte är mordbrand. så just nu jobbar vi efter de förutsättningarna att det är det, säger polisens förundersökningsledare Åsa Hansson.

I nuläget har polisen ingen misstänkt och man väntar på resultat från den tekniska undersökningen.

– En teknisk undersökning har påbörjat, den är inte färdigställd och har inte fått resultatet av den än, säger Hansson.

Polisen hoppas att man snart ska lyckas identifiera offren.

– Jag hoppas inom närmsta dygnet, men vi jobbar på och det kan ibland ta lite tid.

Johanna Rapp
Johanna Rapp

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag