Kvinna dog efter att ha blivit påkörd

Polisens gripande efter krocken.
Foto: LÄSARBILD
Vittnet Walter Pizzi.
Foto: Privat

En person har dött och ytterligare tre skadats i en trafikolycka i Märsta – orsakad av ett misstänkt grovt rattfylleri.

Den avlidna är en kvinna i 75-årsåldern.

– Jag hörde en bil gasa för fullt, sedan hörde jag smällen, berättar vittnet Walter Pizzi.

En person sitter anhållen.

Polisen fick larmet om den misstänkta rattfyllan klockan 17.16 på onsdagen. Två personer som sett berusade ut ska då ha gått in i en bil och kört i väg.

Medan polisen sökte den misstänkta bilen krockade den – med flera andra fordon i Märsta.

Fyra personer skadades i olyckan, varav två fördes till sjukhus med ambulans och ambulanshelikopter. Enligt larmet till SOS alarm ska en person vara medvetslös – och senare kom uppgifter om att en person avlidit av sina skador.

Det rör sig om en kvinna i 75-årsåldern. Polisen har underrättat anhöriga.

Vittne i Märsta: "Såg massa rök och olja"

Walter Pizzi blev vittne till olyckan. Han stod vid ett garage 20-25 meter från platsen och lastade sin bil för att köra och besöka sin svärmor.

– Jag hörde en bil gasa för fult, sedan hörde jag smällen. Jag vände mig om och såg massa rök och olja och allt mitt på vägen, säger Walter Pizzi.

Han berättar att en polisbil kom till platsen bara sekunder efter olyckan. Då hade han ingen aning om att polisen redan sökte en av bilarna, en utlandsregistrerad cabriolet, i olyckan.

– Mannen som körde gick ut själv och klarade sig med skador i ansiktet. De var nog berusade av någonting för de verkade helt borta, säger Walter Pizzi.

"Var lite som en film"

Enligt Walter Pizzi pågår ett vägarbete vid platsen, vilket gör vägen smalare. Han tror att det och farten hos cabrioleten bidragit till olyckan. Nu hoppas han att det gick bra för paret i den påkörda bilen och hyllar polisen för deras insats.

– De var väldigt duktiga. De var inte för på utan kom några sekunder i efterhand. Det var de andra som körde som galna, säger Walter Pizzi och fortsätter:

– Man tror att "det händer aldrig dig". Det var lite som i en film, brandmän med masker och grejer. Men alla gjorde ett jättefint jobb.

Föraren till bilen är gripen och senare anhållen misstänkt för grovt vållande till annans död, grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik. 

Även passageraren i bilen är misstänkt för brott och kommer att kontrolleras på sjukhus. Brottsrubriceringen i det fallet är narkotikabrott genom eget bruk.

Bilen beslagtagen

Nu jobbar polisen med att ta reda på exakt vad som har hänt.

– Dels kommer vi att prata med de inblandade och vi kommer att prata med eventuella personer som har uppgifter att lämna, säger Towe Hägg på polisen i Stockholm.

Bilen som kördes av den rattfyllerimisstänkta personen är beslagtagen. Den påkörda bilen ska nu bärgas.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.