Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Storstadsvarg tros ha dödat katt

Vargtiken i Haninge har sedan tidigare dödat flera får.

Nu har den även tagit och dödat en katt. 

Uppgifterna bekräftas av kommunens viltvårdare Christer Berggren:

– Vid Blå huset på Dalarövägen tog vargen en katt, det är den enda säkra uppgiften vi har gällande eventuella kattattacker, säger han till tidningen Mitt i

Expressen har i flera artiklar uppmärksammat en vargtiks blodiga framfart i Haninge utanför Stockholm. Den har redan rivit och dödat flera får. 

En som mötte och filmade vargen är hundägaren Louise Carlsson. Det blev ett skakande möte eftersom vargen började följa efter.

– "Ge dig av!", skrek Louise och försökte på så sätt skrämma bort vargen från tomten.

Efteråt var hon väldigt omskakad:

– Det var fruktansvärt obehagligt, berättade hon i Expressen.

Tog en katt

Nu kommer nya uppgifter om att vargtiken tagit en katt i Karlslund i Haninge under lördagen. Attacken ska ha skett vid Blå huset på Dalarövägen, enligt Christer Berggren, viltvårdare i Haninge.

Mitt i rapporterar att vargen under den gångna helgen varit synlig på flera platser i kommunen. Under lördagen gjordes observationer vid Svartbäcksskolan och fritidshemmet, men även i Ramsdalen. 

Den ska också ha synts på Lilla hundens gata i Brandbergen, vid tennisbanorna och kring hundrastgården samt vid centrum. 

Jagade en älg

– Sedan tar den sig under motorvägen, kommer upp vid dagiset Björken på Vallavägen i Handen och vandrar sedan in i Slätmossens naturpark, säger Christer Berggren till tidningen. Inne i Slätmossen ska vargen ha stött på folk med hundar enligt vad vi hört. Sedan gick den vidare till Jordbro, till Sommarbo och Kvarntäppans gård.

Vargtiken fortsatte sedan mot Österhaningevägen, där den jagade i väg en älg. Sedan begav den sig vidare och tog katten.

På måndagsmorgonen finns det ytterligare en observation av vargtiken – den här gången då den jagat ett rådjur i området kring Sandemar vid Dalarövägen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!