Det är stora förseningar i pendeltågstrafiken i Stockholmsområdet – allt till följd av ett växelfel i Flemingsberg. Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT / TT NYHETSBYRÅN
Det är stora förseningar i pendeltågstrafiken i Stockholmsområdet – allt till följd av ett växelfel i Flemingsberg. Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT / TT NYHETSBYRÅN

Stora förseningar i pendeltågstrafiken

Publicerad
Uppdaterad

Det är stora förseningar i pendeltågstrafiken i Stockholmsområdet – allt till följd av ett växelfel i Flemingsberg.

Problemen har varit sedan sextiden på onsdagsmorgonen, uppger Sveriges Radio. 

– Det är uppåt 30 minuters förseningar, men även en del inställda tåg, säger Thomas Silvander på SL:s pressjour.

Förseningarna drabbar resenärer på pendeltåg mellan Södertälje och Märsta nu på morgonen.

Enligt Sveriges Radio, som haft kontakt med SL, är det förseningar upp till 30 minuter på morgontågen. 

30 minuters-förseningar

– Det är uppåt 30 minuters förseningar, men man får även räkna med en del inställda tåg, säger Thomas Silvander på SL:s pressjour till Expressen. Man skulle bättre kunna säga att det är oregelbunden trafik.

När kan det vara i gång igen?

– Vi har inte fått någon prognos för det, tyvärr. 

Inga extrabussar insatta

Samtidigt har inga extrabussar har satts in.

– Nej, man får välja alternativa resvägar eller vänta på det tåg som kommer. Det går ju trafik trots allt, men det är förseningar, säger Thomas Silvander. 

Men citybanans stationer vid Stockholms City och Odenplan är öppna för trafik igen. Stationerna stängdes under tisdagen efter signalfel. Det ledde till att trafiken fick ledas om via den gamla vägen vid Karlberg, enligt SR.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag