Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stockholm City öppnar igen – efter rulltrappshaveriet

I morgon öppnar pendeltågsstationen Stockholm City igen, meddelar SL i ett pressmeddelande.

Efter haveriet med den trasiga rulltrappan har samtliga 50 rulltrappor undersökts – och man bedömer att stationen kan hålla öppet.

Det var den 13 juli som hela pendeltågsstationen Stockholm City stängdes efter att en rulltrappa hade fått tekniska problem. Flera resenärer befann sig i rulltrappan när den plötsligt ändrade riktning och började skena bakåt – mitt i morgonrusningen. 

Ingen ska ha fått några allvarliga skador, men vid en undersökning upptäckte SL att rulltrappan hade rost- och slitskador. 

Man beslutade då att undersöka samtliga 50 rulltrappor till pendeltågsstationen, som öppnade så sent som förra året. Nu har samtliga inspekterats, och i morgon fredag 27 juli öppnar stationen på nytt. 

Stockholm City öppnar fredag 27 juli

Ett mindre antal rulltrappor är ställda i fast läge och körs inte, men är säkra att gå i, meddelar SL i ett pressmeddelande. 

Tidigare har SL berättat att 17 av stationens 50 rulltrappor har allvarliga fel, av samma typ som den havererade rulltrappan.

– Vi är medvetna om att det kan vara obekvämt att gå i de rulltrappor som är avstängda, men vi har bedömt att det är ett bättre alternativ än att hålla stationen fortsatt stängd. Resenärer som har andra resalternativ bör överväga dessa. Vår bedömning är dock att med Stockholm City öppnad finns ytterligare ett alternativ tillgängligt, vilket innebär att  resenärernas vardag underlättas, säger Fredrik Cavalli-Björkman, tillförordnad chef på trafikförvaltningen, i pressmeddelandet.

Perrongerna kommer vara bemannade med extra kundservicevärdar som informerar och hjälper dig som resenär vid behov tills att alla rulltrappor går som vanligt. Rulltrappsleverantören Otis arbetar skyndsamt vidare med att laga de avstängda rulltrapporna, så att de kan vara i drift så snart som möjligt, skriver SL.

LÄS MER: SL om rulltrappornas haveri: ”Vi har ingen prognos”