Boende i området i norra Stockholm larmade efter att ha blivit väckta runt 03:48. Foto: Max MarklundBoende i området i norra Stockholm larmade efter att ha blivit väckta runt 03:48. Foto: Max Marklund
Boende i området i norra Stockholm larmade efter att ha blivit väckta runt 03:48. Foto: Max Marklund
Det är oklart om någonting stals vid kuppen. Foto: Max MarklundDet är oklart om någonting stals vid kuppen. Foto: Max Marklund
Det är oklart om någonting stals vid kuppen. Foto: Max Marklund

Smash and grab-kupp mot resebyrå

Publicerad

En affärslokal i Rinkeby utsattes för en smash and grab-kupp natten mot måndag, enligt polisen. 

En vit Volkswagen Caddy kördes in i ett kombinerat växlingskontor och resebyrå och gärningspersonerna lämnade sedan platsen i ett annat fordon, uppger polisen. 

– Man blir förbannad. Det är ju därför jag satt upp såna här skyddsdörrar, säger firmaägaren till Expressen. 

Ägaren berättar för Expressens reporter på plats att han väcktes tidigt på söndagsmorgonen av att polisen ringde och berättade om inbrottet. 

Han säger att han inte kunde förstå hur gärningspersonerna tagit sig igenom skyddsdörren. 

– Som tur är så fick de bara med sig kassan. Kassaskåpet kom de inte in i, säger ägaren.

Försökte dra i väg kassaskåp

– Polisen visade hur de hade försökt bryta upp det och när det inte gick försökte de ta med sig hela kassaskåpet. Man kan se märkena efter hur de drog det efter marken. Men ganska snart gav de upp och stack därifrån.

– Tråkigt, men det kunde varit värre, fortsätter ägaren. 

Maskerade gärningsmän

Boende i området i norra Stockholm larmade efter att ha blivit väckta runt 03:48, enligt Aftonbladet. 

Enligt polisen var det flera maskerade män som misstänkts ha genomfört inbrottet.

"Gärningspersonerna lämnade platsen och lät fordonet stå kvar, det kommer bärgas från platsen", skriver polisen via sin hemsida. 

"Butiken är avspärrad tills teknikerna har gjort undersökning. Det är oklart vad som är stulet från butiken". 

En vit VW Caddy kördes in i ett kombinerat växlingskontor och resebyrå.Foto: Max Marklund

Lämnade bil på plats

– Vad man fått med sig är okänt, det kommer göras en teknisk undersökning under dagen, säger Ulf Palmquist, stationsbefäl vid polisen i Stockholm nord till Expressen.

Enligt Aftonbladet stod den vita Caddyn kvar då polisen kom till platsen. 

– Sen åkte man därifrån i en röd Audi kombi, misstänker vi, säger Mikael Pettersson, RLC-befäl vid Stockholmspolisen till Aftonbladet. 

Händelsen rubriceras som grov stöld. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag