Sia blev vittne till vansinnesfärden

Föraren sitter nu anhållen misstänkt för grovt vållande till annans död, grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik.
Foto: Läsarbild
"De var fulla, hoppade in och ut ur bilen, kastade i väg ett däck på vägen och körde som dårar inne på parkeringen", säger Sia.
Foto: Läsarbild
Sia berättar att rattfylleristerna bland annat gasade på rejält på en 30-väg, att de var nära att frontalkrocka med en annan bil på Tingvallavägen och att de gjorde en u-sväng och nästan körde upp på trottoaren vid ett övergångsställe.
Foto: Läsarbild

Sia blev vittne till vansinnesfärden i Märsta.

Hon såg hur två rejält berusade män satte sig i en cabriolet och körde i väg – och slog då larm till polisen.

– De hade ingen kontroll, de hade kunnat köra på vem som helst, säger Sia.

En äldre kvinna dog och flera personer skadades i en trafikolycka på Stationsgatan i Märsta på onsdagskvällen – efter att en man i 40-årsåldern misstänks ha gett sig ut på en vansinnesfärd rejält rattfull.

Sia blev vittne till händelsen och larmade SOS.

Hon berättar att allt började på en parkering i Märsta centrum. Där fick hon syn på två till synes rejält påverkade män vid en cabriolet.

– De var fulla, hoppade in och ut ur bilen, kastade i väg ett däck på vägen och körde som dårar inne på parkeringen, säger Sia.

Sia larmade polis i Märsta

När hon såg att männen var på väg att starta bilen ringde hon 112. Sedan följde hon och en kompis efter cabrioleten.

– De vinglade, bromsade konstigt och fick motorstopp, berättar Sia.

De följde efter rattfylleristerna i cirka fem minuter. Men ibland körde cabrioleten så fort att Sia och hennes kompis inte hann med.

De hade löpande kontakt med polisen.

Sia berättar att rattfylleristerna bland annat gasade på rejält på en 30-väg, att de var nära att frontalkrocka med en annan bil på Tingvallavägen och att de gjorde en u-sväng och nästan körde upp på trottoaren vid ett övergångsställe.

– Det var jätteläskigt. Man tänker på vad som hade kunnat hända om någon gick på övergångsstället. De hade ingen kontroll, säger Sia.

Vittnet: "Visste det skulle sluta så"

Hon och kompisen nådde fram till Stationsgatan någon minut efter olyckan.

– Det var jätteobehagligt. Jag visste att det skulle sluta på det sättet, säger Sia.

Polisen hade följt efter bilen och var inte heller långt borta. Föraren kunde gripas. Han sitter nu anhållen misstänkt för grovt vållande till annans död, grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik.

Hans passagerare misstänks för narkotikabrott.

Sia berättar att hon råkade på männen på samma parkering två dagar innan olyckan.

– Bilens ruta var helt sönder reda då. Jag vet inte hur han kunde se genom den och köra ens fem meter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.