Emil, 26, blev vittne till rånet mot Elgiganten. Foto: PrivatEmil, 26, blev vittne till rånet mot Elgiganten. Foto: Privat
Emil, 26, blev vittne till rånet mot Elgiganten. Foto: Privat
De hotade personalen i elektronikbutiken med ett pistolliknande föremål. Foto: Janne ÅkessonDe hotade personalen i elektronikbutiken med ett pistolliknande föremål. Foto: Janne Åkesson
De hotade personalen i elektronikbutiken med ett pistolliknande föremål. Foto: Janne Åkesson
Nu har polisen gripit tre misstänkta gärningsmän. Foto: Janne ÅkessonNu har polisen gripit tre misstänkta gärningsmän. Foto: Janne Åkesson
Nu har polisen gripit tre misstänkta gärningsmän. Foto: Janne Åkesson

Rånare slog till mot elektronikbutik i Täby

Publicerad
Uppdaterad

De hotade personalen i elektronikbutiken med ett pistolliknande föremål.

Nu har polisen gripit tre misstänkta gärningsmän och beslagtagit deras flyktbil.

– Jag slet tag i min son och sambo och sprang ut genom butikens bakdörr, säger ögonvittnet Emil, 26.

Det var strax efter halvett på onsdagseftermiddagen som tre rånare slog till mot elektronikbutiken Elgiganten i Arninge i Täby norr om Stockholm.

– De genomförde rånet med ett pistolliknande föremål, säger Anders Bryngelsson vid polisen i Stockholm.

Han uppger att rånarna ska ha fått med sig ett okänt antal varor från butiken.

Samtidigt stod Emil, 26, hans sambo och tvåårige son inne i butiken och tittade på mobiltelefoner. De hörde plötsligt oljud från entrén.

– Där såg jag en maskerad man som höll i ett vapen och siktade, säger Emil.

Hundpatruller deltog i sökandet efter misstänkta.Foto: Janne Åkesson

Emil såg rånet mot Elgiganten

När han insåg vad som höll på att ske slet han tag i sin sambo och tvåårige son och tillsammans med delar av personalen och andra kunder sprang de mot butikens bakdörr där de tog sig ut ur byggnaden.

Emil gick sedan runt till entrén och där såg han gärningsmännen fly i en vinröd Citroën.

– Det var först då som man insåg vad som hänt. För mig är det ganska lugnt nu, men min sambo blev så chockad av det som hände att hon är på väg till sjukhus nu, säger han.

Även en polishelikopter deltog i sökandet efter misstänkta.Foto: JANNE ÅKESSON/SWEPIX

Ett stort antal poliser deltog omgående  i jakten på rånarna, och man använde både hundpatruller och helikopter i sökandet. En dryg timme senare fick de upp spåren och  tre misstänkta gärningsmän kunde gripas. Även den misstänkta flyktbilen har tagits i beslag.

En förundersökning har nu inletts om grovt rån.

Ingen person skadades fysiskt i samband med rånet.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag