Flera gärningsmän rammade butiken. Foto: Janne ÅkessonFlera gärningsmän rammade butiken. Foto: Janne Åkesson
Flera gärningsmän rammade butiken. Foto: Janne Åkesson
De maskerade och beväpnade rånarna rammade guldbutiken med en bil. Foto: LÄSARBILDDe maskerade och beväpnade rånarna rammade guldbutiken med en bil. Foto: LÄSARBILD
De maskerade och beväpnade rånarna rammade guldbutiken med en bil. Foto: LÄSARBILD

Rån mot guldbutik – flera flydde från platsen

Publicerad

De tre maskerade och beväpnade rånarna rammade guldbutiken med en jeep.

De hotade ägaren med vapen innan de flydde brottsplatsen med en stor mängd stöldgods.

– Vi såg hur de kom ut och började vifta med vapen, säger ett ögonvittne.

Nu jagar polisen gärningsmännen med helikopter.

Det var mycket folk i rörelse i det lilla centrumet i Stockholmsförorten Högdalen vid lunch strax före tolv på fredagen.

Men plötsligt bröts lugnet av att två bilar körde in på den butikskantade gågatan – och en silverfärgad jeep rammade den stängda guldbutiken.

Här ser man de beväpnade männen vid butiken.Foto: LÄSARBILD

Därefter hoppade tre maskerade och beväpnade män ut ur fordonen och tog sig in genom den sönderbrutna entrén till butiken och genomförde ett grovt rån.

"Hörde en krasch"

Expressen har talat med två personer som blev ögonvittne till händelsen:

Nu jagar polisen de misstänkta gärningsmännen.

– Vi var i närheten och käkade. Sen hörde vi en krasch och så var det någon som skrek det är ett rån, säger det ena vittnet.

Tillsammans med sin vän skyndade han ut ur restaurangen och möttes då av de tre rånarna:

– Vi såg hur de kom ut och började vifta med vapen. Man såg att det var fejkvapen, men en av dem sköt med en liten pistol så det är klart att man blev orolig.

Samtidigt kom ägaren till butiken springande men blev då hotad av rånarna.

– Ägaren började kasta skyltar och saker mot deras bil men då riktade en av rånarna ett vapen mot honom, säger ögonvittnet.

Rånarna fick med sig Ikea-kasse med varor

Rånarna fick med sig en fylld Ikea-kasse med varor från guldbutiken, innan de flydde i en mindre personbil som de parkerat i anslutning till guldbutiken.

Den silverfärgade jeepen som användes för att ramma butiken står fortfarande kvar på brottsplatsen och är enligt polisen anmäld stulen sedan förra veckan.

Polisen förhör nu personer på plats samtidigt som en intensiv jakt efter gärningsmännen pågår.

– Vi använder både helikopter och hundar i sökarbetet, säger Towe Hägg vid polisen i Stockholm.

Lloyds apotek ligger vägg i vägg med guldbutiken.

– Vi märkte av rånet och såg till att hålla oss gömda, säger en anställd.

Polisen rubricerar händelsen som grovt rån. Halvt två på fredagseftermiddagen var ännu ingen person gripen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag