Polisen har arbetat i en lägenhet i Hallunda i södra Stockholm sedan midnatt. Foto: Janne Åkesson/SwepixPolisen har arbetat i en lägenhet i Hallunda i södra Stockholm sedan midnatt. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Polisen har arbetat i en lägenhet i Hallunda i södra Stockholm sedan midnatt. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Både utredare och tekniker befinner sig på platsen. Foto: Janne Åkesson/SwepixBåde utredare och tekniker befinner sig på platsen. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Både utredare och tekniker befinner sig på platsen. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Stor vapengömma hittad i Hallunda

Publicerad
Uppdaterad

 

På söndagen hittade polisen en större vapengömma i Hallunda sydväst om Stockholm.

Handgranater, skarpladdade automatvapen, pistoler, ammunition och narkotika fanns bland beslagen, enligt uppgifter till Expressen.

Dramatiken startade enligt uppgifter redan vid midnatt mellan lördag och söndag med en kortare biljakt.

Tre personer anhölls i samband med insatsen, varav en har släppts.

På söndagen spärrade polisen av ett stort område i anslutning till ett garage i Hallunda i Botkyrka kommun, sydväst om Stockholm.

Länge under dagen var polisen förtegen och ville endast meddela att man arbetade med en "större händelse" på platsen.

– Vi utreder just nu. Jag kan inte uttala mig om någonting där, det är en pågående insats och förundersökningssekretess gäller, sa Basem Quamhawi, stationsbefäl på polisens Stockholm syd då.

Satsning mot organiserad brottslighet

Senare under dagen släppte man på information om att man gjort ett stort beslag av bland annat vapen inom ramen för den särskilda insatsen "Max" – specialtillsatt för att slå mot den organiserade brottsligheten, minska våldskurvan och få bort vapen och handgranater från gatan.

Tre män – enligt uppgift en i 35-årsåldern och en annan i 25-årsåldern – anhölls i samband med händelsen. En av dem har släppts.

Enligt uppgifter till Expressen har polisen gjort ett omfattande vapenfynd i form av just handgranater, skarpladdade automatvapen, pistoler, ljuddämpare, ammunition och narkotika.

Den stora insatsen började redan omkring midnatt mellan lördag och söndag när polisen försökte stoppa en bil i Hallunda, enligt uppgifter.

Man försökte fly – greps efter biljakt

Föraren av bilen, en man i 25-årsåldern, försökte då fly och en kortare biljakt inleddes innan mannen bromsade in, lämnade fordonet och försökte fly till fots.

Gripandet följdes upp av husrannsakan där polisen gjorde de stora vapenfynden.

En bil har bärgats från platsen, skriver Aftonbladet som också har pratat med en boende i området:

– Det var fullt med poliser i går, piketstyrkan också. De sa att det var något farligt föremål, något explosivt inne på en av gårdarna.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag