Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stor vapengömma hittad i Hallunda

Polisen har arbetat i en lägenhet i Hallunda i södra Stockholm sedan midnatt.
Foto: Janne Åkesson/Swepix
Både utredare och tekniker befinner sig på platsen.
Foto: Janne Åkesson/Swepix

På söndagen hittade polisen en större vapengömma i Hallunda sydväst om Stockholm.

Handgranater, skarpladdade automatvapen, pistoler, ammunition och narkotika fanns bland beslagen, enligt uppgifter till Expressen.

Dramatiken startade enligt uppgifter redan vid midnatt mellan lördag och söndag med en kortare biljakt.

Tre personer anhölls i samband med insatsen, varav en har släppts.

På söndagen spärrade polisen av ett stort område i anslutning till ett garage i Hallunda i Botkyrka kommun, sydväst om Stockholm.

Länge under dagen var polisen förtegen och ville endast meddela att man arbetade med en "större händelse" på platsen.

– Vi utreder just nu. Jag kan inte uttala mig om någonting där, det är en pågående insats och förundersökningssekretess gäller, sa Basem Quamhawi, stationsbefäl på polisens Stockholm syd då.

Satsning mot organiserad brottslighet

Senare under dagen släppte man på information om att man gjort ett stort beslag av bland annat vapen inom ramen för den särskilda insatsen "Max" – specialtillsatt för att slå mot den organiserade brottsligheten, minska våldskurvan och få bort vapen och handgranater från gatan.

Tre män – enligt uppgift en i 35-årsåldern och en annan i 25-årsåldern – anhölls i samband med händelsen. En av dem har släppts.

Enligt uppgifter till Expressen har polisen gjort ett omfattande vapenfynd i form av just handgranater, skarpladdade automatvapen, pistoler, ljuddämpare, ammunition och narkotika.

Den stora insatsen började redan omkring midnatt mellan lördag och söndag när polisen försökte stoppa en bil i Hallunda, enligt uppgifter.

Man försökte fly – greps efter biljakt

Föraren av bilen, en man i 25-årsåldern, försökte då fly och en kortare biljakt inleddes innan mannen bromsade in, lämnade fordonet och försökte fly till fots.

Gripandet följdes upp av husrannsakan där polisen gjorde de stora vapenfynden.

En bil har bärgats från platsen, skriver Aftonbladet som också har pratat med en boende i området:

– Det var fullt med poliser i går, piketstyrkan också. De sa att det var något farligt föremål, något explosivt inne på en av gårdarna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.