Poliserna attackerades i Rinkeby i Stockholm. Foto: Google earthPoliserna attackerades i Rinkeby i Stockholm. Foto: Google earth
Poliserna attackerades i Rinkeby i Stockholm. Foto: Google earth
Händelsen inträffade vid 23-tiden på fredagskvällen. Foto: Maja Suslin/TtHändelsen inträffade vid 23-tiden på fredagskvällen. Foto: Maja Suslin/Tt
Händelsen inträffade vid 23-tiden på fredagskvällen. Foto: Maja Suslin/Tt

Poliser i Rinkeby blev attackerade av gäng

Publicerad

Mellan 20 till 30 personer i Rinkeby attackerade i natt poliser under ett rutinuppdrag.

Poliserna fick ta emot slag och sparkar, och även flaskor och glas kastades mot dem.

– Det är helt oacceptabelt att detta hände under normal tjänstgöring, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Det var en polispatrull under ett rutinuppdrag blev attackerad på Stavbygränd i Rinkeby. Händelsen inträffade vid 23-tiden på fredagskvällen.

Tumultet startade, enligt Eva Nilsson vid Stockholmspolisen, i samband med en vanlig poliskontroll av en person.

– När den personkontrollen gjordes, så startade bråket. Då kom det ut folk från ett ställe i närheten, en restaurang eller vad det nu var. Exakt hur många det rör sig om är svårt att säga, men de inblandade poliserna upplevde det som mellan 20 och 30 stycken. Alla var inte aktiva, men de fanns runtomkring händelsen, säger Eva Nilsson.

– Det kastades både flaskor och glas mot poliserna. Som tur är blev de inte träffade.

 

LÄS MER: Efter våldsvågen – demonstration i Järva

 

Varit oroligt länge

Det har varit oroligt på Järva den senaste tiden, men nattens händelse är ändå anmärkningsvärd, enligt polisen.

Eva Nilsson är därför upprörd å sina kollegers vägnar.

– Självklart är det allvarligt när poliser i sin tjänsteutövning blir attackerade på det här sättet. Det är en verklighet som tyvärr finns då och då för de kolleger som jobbar ute.

Tre poliser var efteråt tvungna att uppsöka sjukhus för att kontrollera sina skador.

– Det rör sig om skador av lindrigare art, som sårskador och någon bula, konstaterar Eva Nilsson.

Tre personer, samtliga födda på 90-talet, har anhållits misstänkta för våldsamt upplopp, våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och främjande av flykt.

Det är polisen i Västerort, som nu utreder ärendet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag