En man ska ha skjutit flera gånger och sedan flytt: "Försök till mord" Foto: Janne Åkesson/Swepix
En man ska ha skjutit flera gånger och sedan flytt: "Försök till mord" Foto: Janne Åkesson/Swepix

Polisen jagar man med vapen – ska ha skjutit

Publicerad

Polisen jagar en beväpnad man i Stockholm.

Enligt uppgifter till Expressen ska mannen ha öppnat eld i Rinkeby – och sedan flytt i en Mercedes.

– Vi har inlett en förundersökning om försök till mord, säger Anders Mattsson vid polisens regionledningscentral.

Det var under natten mot lördag som en man ska ha öppnat eld utanför ett flerfamiljshus i Rinkeby i Stockholm. Området spärrades av och ett stort polispådrag skickades till platsen.

– Någon har skjutit mot någon, säger Anders Mattsson.

På bilder från platsen kan man se hur polisen markerat tomhylsor på platsen där skjutningen ägt rum.

– Det är väldigt oklart vad som hänt, säger Anders Mattsson.

Har någon kommit till skada?

– Det är också oklart. Det kan jag inte säga.

Skytten jagas av polis

Den personen som avlossade vapnet uppges dock inte vara gripen. Enligt uppgifter till Expressen jagar polisen nu mannen, som ska ha flytt i en Mercedes.

– Vi har inlett en förundersökning om försök till mord, säger Anders Mattsson.

Så sent som för ett par veckor sedan besköts även en bil i Rinkeby. 

– Någon hade sett två bilar med personer i som var oense. Den ena bilen körde iväg och den andra sköt efter den, sa Mikael Pettersson vid Stockholmspolisen då till Expressen.

Tidigare i år har även polisen attackarats av gäng i området. I februari gav sig mellan 20 till 30 personer sig på poliser som var ute på ett rutinuppdrag I Rinkeby. Poliserna fick ta emot slag och sparkar, och även flaskor och glas kastades mot dem. Tre personer, samtliga födda på 90-talet greps misstänkta för våldsamt upplopp, våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och främjande av flykt.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag