Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polis sköt ihjäl man i Stockholm

Kulhål i balkongen.
Foto: Janne Åkesson/Swepix
Kulhål i fönster.
Foto: Janne Åkesson/Swepix
En knivman sköts ihjäl av polisen vid ett tillslag i en lägenhet i Skärholmen.
Foto: Janne Åkesson/SWEPIX
Foto: Janne Åkesson/SWEPIX

En knivman greps av polisen tidigt på måndagsmorgonen efter ett tillslag i en lägenhet i Skärholmen i södra Stockholm.

– Första polispatrullen möttes av en knivbeväpnad man som utövade våld mot en kvinna, säger Lars Alvarsjö, stationsbefäl vid Södertörnspolisen. 

Polisen tvingades skjuta verkanseld – och mannen träffades. Han avled senare under morgonen av sina skador, enligt polisen.

Det var tidigt på måndagsmorgonen som polis och ambulans larmades till lägenheten i Skärholmen, söder om Stockholm.

Larmet kom in som ett lägenhetsbråk klockan 04.12. Det var grannar som först ringde och berättade att en kvinna skrikit på hjälp:

– Vi vaknade av skriken, men då var polisen redan på plats och började skjuta, berättar en granne i området. De sköt först utomhus, sedan sprang de upp i trapphuset och fler skott avlossades. Det är skottskador på balkongen. 

Kulhål i den korrugerade plåten vittnar om den dramatiska polisinsatsen under måndagsmorgonen. 

Möttes av knivman

Enligt Södertörnspolisen möttes polispatrullen av en knivbeväpnad man som hade skadat en kvinna i bostaden. Mannen var, enligt Expressens källor, tidigare känd av polisen.

– Första polispatrullen möttes av en knivbeväpnad man som utövade våld mot en kvinna, säger Lars Alvarsjö, stationsbefäl vid Södertörnspolisen. För att att avvärja dödligt våld tvingades man skjuta verkanseld. Man tvingades agera väldigt snabbt för att hindra att hon blev dödad på plats. Det är en ren nödvärnsskjutning. 

Polisen: Flera skott avlossade

Är det ett skott som har avlossats?

– Det har nog avlossats flera skott, men det är lite oklart i nuläget, säger Lars Alvarsjö.

Knivmannen ska ha träffats av polisens kulor och transporterades efter det med ambulans till Karolinska universitetssjukhuset i Solna. Kvinnan är förd till samma sjukhus. Kvinnans skador bedöms som allvarliga. Hon vårdas, enligt polisen, nedsövd. 

Foto: Janne Åkesson/SWEPIX

Allvarliga skador

Strax efter klockan 6 på morgonen säger Stockholmspolisens presstalesperson Kjell Lindgren:

– Det jag vet är att de möttes av ett pågående dödligt våld och använde tjänstevapen. Jag har inte fått någon mer återrapportering mer än att det är allvarliga skador. 

Klockan 06:20 uppdaterade Stockholmspolisen sin webbplats med att ”den man som skottskadades har avlidit.”

Strax efter klockan 7 anlände polisens tekniker till platsen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.