Person genom isen i Stockholm – räddningstjänsten på plats

Publicerad
Uppdaterad

En person har gått genom isen i en sjö i Nacka. 

Räddningstjänsten finns på platsen med dykare.

– Det har varit en del sådana här händelser senaste dagarna. I går var det en person som var ute och fiskade som drunknade, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen. 

Larmet om att en person gått igenom isen i en lokal sjö i Nacka kom in till polisen klockan 12.52 på söndagen. 

– Räddningstjänsten hörde av sig och berättade att de haft en insats sedan en person gått genom isen, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen. 

Tog dit dykare

När räddningstjänsten kom till olycksplatsen hade personen som gått ner sig tagit sig upp med hjälp av två andra personer. 

– Räddningstjänsten tog i varje fall ut en dykare eftersom isen var så tunn, säger Sven-Erik Olsson. 

Andreas Linder, operativ chef vid räddningscentralen i Stockholms län, säger:

– Vi fick först in det som att det var tre personer som gått genom isen. När vi kom ut visade det sig att isen var väldigt dålig, men att de hade lyckats dra upp personen ändå. Vi behövde inte göra någon annan insats än att hjälpa personerna från den här dåliga isen. 

Vet du något om hur det är med personen som gick genom isen?

– Det enda vi har fått rapport om är att personen var vaken i ambulansen, säger Andreas Linder.

Man drunknade under lördagen

Under lördagen inträffade ett drunkningsärende i Rotebroområdet norr om Stockholm. 

Larmet inkom till polisen klockan 12.29. Det ska ha varit två personer som varit ute och fiskade, varav den ene hamnade i vattnet. 

– Han kördes till Karolinska universitetssjukhuset, men senare fick vi besked om att person hade drunknat, säger Sven-Erik Olsson. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag