Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tiotusentals drabbade av stopp i tågtrafiken

SJ:s tåg drabbades av störningar och förseningar under onsdagskvällen.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Christian Lennerholt och de andra passagerarna evakuerades sent i natt från tåget.
Foto: LÄSARBILD
Vid midnatt stod ett SJ-tåg still i Södertälje. "Det är fruktansvärt", säger Christian Lennerholt som befinner sig på tåget.
Foto: Läsarbild / LÄSARBILD
"Det är väldigt många resenärer som drabbas. Det gör att det inte finns någon möjlighet att ersätta med buss eftersom det är så många tusen resenärer", säger Dan Olofsson på SJ:s pressjour.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Enligt SL har en brand i en ledning orsakat stoppet i tågtrafiken.
Foto: Läsarbild / LÄSARBILD

Tåg- och pendeltågstrafiken stod stilla söder om Stockholm på onsdagskvällen efter en brand i en kontaktledning.

Runt 300 passagerare fick evakueras från ett strömlöst tåg strax utanför Södertälje efter att ha suttit fast där i flera timmar.

– Hela resan har varit ett helvete, säger resenären Christian Lennerholt.

Trafiken rullar nu på som vanligt igen på alla spår.

Tiotusentals resenärer i Stockholmsområdet drabbades av stoppet i tåg- och pendeltågstrafiken på onsdagskvällen. Enligt SL var det en brand i en kontaktledning i Huddinge, mellan Älvsjö station och Flemingsberg, som gjorde att tågen där stoppades och något tåg ska även ha evakuerats. Tågtrafiken på väg till Stockholm söderifrån och den som skulle söderut stod stilla mellan klockan 18 och 21.

Tåg blev stilla flera timmar

Ett tåg till Göteborg, med avgångstid 18.14, kom inte i väg förrän efter klockan 22. Christian Lennerholt, 37, från Skövde fick tillsammans med övriga resenärer vänta på perrongen på Centralen i Stockholm i flera timmar innan tåget kunde rulla i väg vid 22-tiden. Efter bara en timme blev det dock stopp igen strax utanför Södertälje.

– Folk är jätteoroliga att de inte ska få luft. Hela tåget är strömlöst och har varit det i en och en halv timme. Ventilationen fungerar inte, sa Christian Lennerholt då.

Han fortsatte:

– Det var jättekalabalik här och några som trillade i vagnarna. 

"Har varit ett helvete"

Vid midnatt stod ett SJ-tåg still i Södertälje. "Det är fruktansvärt", säger Christian Lennerholt som befinner sig på tåget.
Foto: Läsarbild

Först vid 03.30-tiden evakuerades tåget och vid 04 i natt fick resenärerna hoppa på ett nytt tåg.

– Hela resan har varit ett helvete, sa Christian Lennerholt vid klockan 4.

På torsdagsmorgonen rullade tågen på som vanligt igen på alla spår.

SJ: "Stort infrastrukturfel"

SJ beklagar det inträffade.

Christian Lennerholt, 37, var fast på tåget i flera timmar.
Foto: Högskolan i Skövde

– När det blir ett så här stort infrastrukturfel i Stockholmsområdet blir det tyvärr stora effekter, säger Dan Olofsson på SJ:s pressjour

Stämningen på Centralen under onsdagskvällen beskrevs dock som lugn. SJ informerade via sms och hade personal på plats. Sammanlagt rörde det sig om ett 30-tal tåg som försenades eller påverkades på ett eller annat sätt, bland annat tåg till och från Göteborg, Karlstad och Malmö.

– Några har fått avsluta sina resor med taxi och buss. Några fick sova på hotell över natten, säger Dan Olofsson på SJ:s pressjour.

De som vill kunde även avbryta sin resa eller fortsätta under torsdagen med samma biljetter.◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.