Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nu anordnas landets största loppmarknad

640 utställare får plats i Älvsjö. Här en bild från en tidigare loppis i Gustavsberg.

Foto: Privat
Anna Jönsson (här med Magnus Lidberg) är en av arrangörerna bakom jätteloppisen.

Sugen på loppisfynd?

Den 25 mars anordnas landets största loppmarknad på Älvsjömässan i södra Stockholm.

– Vi har plats med omkring 640 utställare och det ihop med den stora ytan gör att den blir störst av loppmarknader inomhus, säger initiativtagaren Anna Jönsson.

Antikrundan på riktigt. De olika tv-programmen med gamla prylar har säkert bidragit att höja pulsen på folk som är ute efter att göra fynd på loppmarknaderna runtom i Sverige.

För första gången på nästan 30 år blir det loppis i Älvsjömässan under våren. Den 25 mars mellan klockan 11 och 17 smäller det till i Älvsjö i södra Stockholm.

 

Anna Jönsson (här med Magnus Lidberg) är en av arrangörerna bakom jätteloppisen. Foto: Privat

Sug efter ett superloppis i Sverige

Enligt Anna Jönsson, som är en av personerna bakom loppmarknaden i Älvsjömässan, finns det ett behov av att slå på stort.

– Ja, det tycker jag. Det gör det. Det är poppis med loppis, säger hon och tillägger.

– Man har större chans att fynda ju fler säljare det är.

Det finns plats för 640 utställare och det finns gott om yta för besökarna i de jättelika mässlokalerna. Om man själv ska dit och sälja saker blir man insläppt redan klockan nio på morgonen den 25 mars och har på så sätt chansen att tjuvstarta jakten på intressanta föremål som de andra utställarna har med sig.

– Det är många som söker efter svensk keramik och svenskt porslin. Annars är det ganska olika, säger Anna Jönsson om trenderna på loppmarknaderna.

– Det går inte att hitta det äldre porslinet annars och därför söker man det på loppis. Det är också retro- och vintagesaker från 50-, 60- och 70-talet. Det är populärt.

Enkelt att ta sig till Älvsjömässan

Det är förhållandevis lätt att ta sig till Älvsjömässan i Stockholm, dels kommunalt med pendeltåg och buss, dels med bil.

– Det är gott om parkering där, konstaterar Anna Jönsson.

Snart är det bara en månad kvar till Sveriges största loppis, men det är inte för sent att anmäla sig om man vill vara med och sälja saker.

– Vi tar emot bokningar till några dagar före (den 25 mars). Vi har ungefär halvfullt nu och har börjat marknadsföra oss så det är goda chanser att det kommer att bli fullt, säger Anna Jönsson.

För besökarna kommer det att kosta 50 kronor i entréavgift och barn under 15 år kommer in gratis, vilket även Allt om Stockholm har berättat.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!