Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nicholas son, 9, rånades på väg hem från skolan

Nicholas Jessens son rånades av maskerade män.
Foto: Privat
I Nacka har rån mot barn ökat under de senaste åren.
Foto: Google Maps

Nicholas Jessens nioårige son rånades under knivhot i Nacka under måndagen.

Det är en i raden av flera rån mot barn som inträffat i området under de senaste åren. Polisen efterlyser nu fem maskerade gärningsmän. 

– Alla instanser måste samordna för att ta krafttag mot det här. Det är inte bara en polisiär fråga utan en fråga för hela samhället, säger pappan Nicholas Jessen. 

Under måndagseftermiddagen rånades en nioårig pojke i Nacka. Hans pappa Nicholas Jessen skriver på Facebook att gärningsmännen troligtvis gett sonen spår för livet.

Under de senaste fem åren har anmälningarna av rån mot barn mer än fyrdubblats i området. 

Nicholas Jessen tror att det är ett fåtal personer som terroriserar området.

– Det här är nog ett fåtal personer som sprider skräck i området och det behövs krafttag mot det här från alla i samhället, man måste få bort det här från samhället, säger han.

"Ni fega kräk"

Han skrev ett Facebookinlägg där han tilltalar gärningsmännen direkt:

”Ni fega kräk med maskerade ansikten som knivrånade min 9 åriga son på väg hem från skolan i dag, jag vill förutom att meddela att ni förmodligen gett honom spår för livet och rädsla att gå hem själv från skolan men också en vädjan att ni för ert eget bästa håller er långt borta från Nacka och Järla Sjö området med omnejd inom den närmsta tiden.”

Han berättar att inlägget skrevs i affekt.

– Jag var väldigt upprörd och ledsen. 


LÄS ÄVEN: Tre barn rånades av maskerade tonåringar 


Fem gärningsmän med kniv

Rånet ska ha utförts av fem stycken maskerade gärningsmän beväpnade med kniv. Polisen efterlyser nu tips från allmänheten. 

På sin Facebooksida beskriver polisen rånarnas signalement:

”Enligt uppgifter ska gärningspersonerna varit fem stycken, iklädda mörka kläder. Den mest aktiva personen ska ha varit ca 180 centimeter lång, ha smal kroppsbyggnad, bar en svart munkjacka med vit engelsk text på bröstet, vita gymnastikskor och mjukisbyxor. Viss osäkerhet kring signalementet finns i nuläget. Gärningspersonerna ska sedan ha lämnat i riktning mot Winborgs väg.”


https://www.facebook.com/polisennacka/photos/a.336500396419136.72200.336468643088978/1540104606058703/?type=3

Anmälda rån mot barn ökar

Antalet anmälningar av rån mot barn har ökat under en femårsperiod i Nacka polisområde, enligt polisens statistik.

Siffrorna säger inte om det är anmälningsfrekvensen eller antalet brott som har ökat enligt Kjell Larsson, vid polisen i Nacka.

Pappa Nicholas Jessen menar att hela samhället behöver ta krafttag mot problemen. 

– Jag känner mest frustration nu för att man inte har de verktyg som krävs för att klara av den här typen av problematik, alla instanser måste samordna för att ta krafttag mot det här. Det är inte bara en polisiär fråga utan en fråga för hela samhället.

Anmälda rån mot barn ökar

Antalet anmälda rån i Nacka där målsägande är under 18 år gammal under de fem senaste åren:


2013: 8

2014: 12

2015: 15

2016: 24 

2017: 38


Källa: Polisen i Nacka

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.