Händelserna på skolan utreds, enligt Stockholmspolisen, som våldtäkt inomhus. Arkivbild. Foto: colourbox.com / MAXPPPHändelserna på skolan utreds, enligt Stockholmspolisen, som våldtäkt inomhus. Arkivbild. Foto: colourbox.com / MAXPPP
Händelserna på skolan utreds, enligt Stockholmspolisen, som våldtäkt inomhus. Arkivbild. Foto: colourbox.com / MAXPPP
Skolans rektor säger att hon inte vet vilken brottsrubricering som polisen utreder, men bekräftar att den misstänkte är en före detta elev och offret en elev på skolan. Arkivbild. Foto: DONUTSkolans rektor säger att hon inte vet vilken brottsrubricering som polisen utreder, men bekräftar att den misstänkte är en före detta elev och offret en elev på skolan. Arkivbild. Foto: DONUT
Skolans rektor säger att hon inte vet vilken brottsrubricering som polisen utreder, men bekräftar att den misstänkte är en före detta elev och offret en elev på skolan. Arkivbild. Foto: DONUT

Misstänkta våldtäkter mot elev på profilskola

Publicerad

Polisen utreder fem misstänkta våldtäkter mot en minderårig flicka på en profilskola i Stockholmsområdet.

Händelserna ska ha inträffat under förra året. 

Det finns en misstänkt person:

– I det här fallet gäller det en före detta elev och det är en pågående polisutredning, säger skolans rektor. 

Händelserna på skolan utreds, enligt Stockholmspolisen, som våldtäkt inomhus. Sexövergreppen misstänks ha skett mellan den 22 augusti och 5 oktober förra året. 

Polisanmälan kom in i början av november. 

Strax före jul slutredovisades ärendet för åklagarmyndigheten.

– Det handlar om misstänkt våldtäkt vid fem tillfällen, bekräftar polisassistent Sofia Quant vid Stockholmspolisen för Expressen.

Den misstänkte i ärendet uppges vara en före detta elev på profilskolan med elever från årskurs 4 till årskurs 9. Offret är, enligt Stockholmspolisen, en minderårig flicka, alltså under 15 år. 

Skolans rektor: "Har ingen insyn"

– Jag har ingen insyn i den här utredningen och varken kan eller vill kommentera, säger skolans rektor till Expressen.

– Vi vet att det är en utredning med en före detta elev. Mer än så vet inte jag. Generellt, när vi får information om oegentligheter eller brott som sker på skolan, vidtar vi kraftfulla åtgärder givetvis. Vi samarbetar också med andra myndigheter. Vid behov stängs elever av, för att säkerställa tryggheten. 

Skolans rektor säger att hon inte vet vilken brottsrubricering som polisen utreder, men bekräftar att den misstänkte är en före detta elev och offret en elev på skolan.

Elevstödspersonal på plats i skolan

Hur fick ni kännedom om det som har hänt?

– Som sagt: Jag vet väldigt lite. Men när vi får kännedom om saker, så sker det via vårdnadshavare, elever eller någon som vistats i skolan. 

Hur går ni vidare?

– Vi tar hand om ärendet tillsammans med andra myndigheter och vi har också elevstödspersonal på skolan. 

Har det hänt något liknande på skolan tidigare?

– Aldrig, aldrig.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag