Tekniker arbetar på skolgården för att säkra spår. Foto: Janne Åkesson / SWEPIX
Tekniker arbetar på skolgården för att säkra spår. Foto: Janne Åkesson / SWEPIX

Misstänkt våldtäkt vid gymnasieskola

Publicerad

Polisen utreder en misstänkt våldtäkt mot en kvinna utanför en gymnasieskola.

Tekniker arbetar på skolgården för att säkra spår.

– Vi misstänker att något har hänt, som ska vara våldtäkt, säger Dan Grip vid polisen.

Den misstänkta våldtäkten ska ha inträffat på söndagsmorgonen, vid Kungsholmens gymnasium i centrala Stockholm, enligt polisen.

Polisen är förtegen om händelsen, och till en början uppgav stationsbefälet på Norrmalm, som hanterade ärendet, att det rörde sig om en flicka utsatts för övergreppet.

Senare uppgav polisen att det var en kvinna i 20-årsåldern.

– Vi misstänker att något har hänt, som ska vara våldtäkt. Vi har valt att skicka dit tekniker och en hundresurs, och spärrat av den förmodade brottsplatsen. Så mycket kan jag säga, säger Dan Grip, RLC-befäl vid Stockholmspolisen.

UV-lampor och hundar

Mer ingående var någonstans våldtäkten ska ha ägt rum kan polisen inte gå in på.

Polisens tekniker har på söndagen arbetat på skolgården för att säkra spår. Under dagen har området varit avspärrat för undersökning, och bland annat har UV-lampor och hund använts.

Någon misstänkt gärningsperson finns inte utpekad eller gripen.

– Hur det har gått till jobbar vi på. Det hålls förhör med målsägande, säger Grip.

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag