Polisen misstänker mord alternativt dråp. Foto: ALEX LJUNGDAHLPolisen misstänker mord alternativt dråp. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Polisen misstänker mord alternativt dråp. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Polisen vill inte kommentera omständigheterna kring vad det är som gör att man misstänker att det rör sig om ett brott. Foto: ALEX LJUNGDAHLPolisen vill inte kommentera omständigheterna kring vad det är som gör att man misstänker att det rör sig om ett brott. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Polisen vill inte kommentera omständigheterna kring vad det är som gör att man misstänker att det rör sig om ett brott. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Det pågår en stor polisinsats vid ett hotell i västra Stockholm. Foto: Janne Åkesson/SwepixDet pågår en stor polisinsats vid ett hotell i västra Stockholm. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Det pågår en stor polisinsats vid ett hotell i västra Stockholm. Foto: Janne Åkesson/Swepix
"Vi möttes av massor av poliser när vi kom tillbaka", säger hotellgästen Thomas. Foto: ALEX LJUNGDAHL"Vi möttes av massor av poliser när vi kom tillbaka", säger hotellgästen Thomas. Foto: ALEX LJUNGDAHL

"Vi möttes av massor av poliser när vi kom tillbaka", säger hotellgästen Thomas.

 Foto: ALEX LJUNGDAHL

Misstänkt mord i Stockholm

Publicerad

En kvinna i 50-årsåldern har hittats död på ett hotell för långtidsboende i västra Stockholm.

Nu misstänker polisen mord alternativt dråp.

– Vi möttes av massor av poliser när vi kom tillbaka till hotellet, säger gästen Thomas.

Anhöriga till kvinnan är underrättade.

Det stod ett stort antal polisfordon parkerade runt långtidshotellet i västra Stockholm under onsdagskvällen, efter att en person hittats avliden i byggnaden under eftermiddagen.

Sjukvårdspersonal kallades till platsen redan vid 15-tiden och kunder då konstatera att en person var avliden. Eftersom brott inte kan uteslutas har polisen nu inlett en förundersökning om mord alternativ dråp.

– Det finns omständigheter som gör att brott inte kan uteslutas, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

Thomas och hans fru från närliggande området Åkeshov i Stockholm bor på hotellet sedan en dryg vecka tillbaka eftersom deras lägenhet stamrenoveras.

Hotellgäst: Jag är inte förvånad

När de kom tillbaka till hotellet vid 18-tiden på onsdagskvällen möttes de av ett stort antal poliser. De fick så småningom tillträde till sitt rum.

– Men det står poliser i trappan till andra våningen och spärrar av. Jag tror det är där det har hänt något för det var flera av poliserna utomhus som stod och tittade mot andra våningen, säger Thomas.

Han har inte märkt av några oroligheter på hotellet tidigare, men är samtidigt inte förvånad av det som hänt.

– Det är en väldigt stor blandning av människor som bor här. Jag har haft en olustig känsla så jag är inte förvånad, men jag känner mig trygg. Det här är nog övergående, säger han.

Polis söker med hund på platsen.Foto: ALEX LJUNGDAHL

Polisen arbetar nu med dörrknackning i fastigheten, samtidigt som tekniker undersöker den misstänkta brottsplatsen. Arbete med att undersöka påsar i hotellets soprum ska enligt ett ögonvittne även pågå.

Kvinna i 50-års åldern

22.15 på onsdagskvällen meddelade polisen på sin hemsida att den avlidna personen var identifierad, att det rör sig om en kvinna i 50-års åldern och att anhöriga är underrättade.

Uppgifter till Expressen gör gällande att kvinnan bott på hotellet under längre tid.

Polisen vill inte kommentera omständigheterna kring vad det är som gör att man misstänker att det rör sig om ett brott.

Kriminaltekniker arbetar vid hotellet där den döda kvinnan hittades.Foto: ALEX LJUNGDAHL

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag