Det misstänkta koppleriet inträffade på ett hem för vuxna. Arkivild. Foto: ColourboxDet misstänkta koppleriet inträffade på ett hem för vuxna. Arkivild. Foto: Colourbox
Det misstänkta koppleriet inträffade på ett hem för vuxna. Arkivild. Foto: Colourbox
Stockholms stadsmission har nu polisanmält boendet. Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅNStockholms stadsmission har nu polisanmält boendet. Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
Stockholms stadsmission har nu polisanmält boendet. Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Misstankar om koppleri på boende för vuxna

Publicerad

Stockholms stadsmission har polisanmält ett boende för vuxna efter misstankar om koppleri.

Uppgifterna framkom efter samtal med boende och personal, och väktare har satts in dygnet runt.

– Vi vet inte vem eller vilka som är involverade, säger Anna Johansson, socialchef vid Stockholms statsmission.

Misstankar om koppleri riktas mot ett boende för vuxna, som drivs och finansieras av Stockholms stadsmission.

Det var under ett samtal med ett antal boende och medarbetare förra veckan som uppgifterna framkom. 

– Ingen har i dagsläget kunnat ge en heltäckande bild av händelsen, utan det är bitar av information som lämnats som vi sedan pusslat ihop, säger Anna Johansson, socialchef vid Stockholms statsmission.

Händelsen har föranlett en polisanmälan som lämnades in den 19 januari av Stockholms stadsmission, rörande det egna boendet.

– Det är en situation som vi har polisanmält. Vi vet i dagsläget inte vem eller vilka som är involverade, utan det hoppas vi att polisens utredning kan ge svar på.

Väktare bevakar boendet

Den fristående organisationen har nu vidtagit tillfälliga åtgärder och satt in väktare för att bevaka det berörda boendet dygnet runt, under polisutredningens gång.

Man meddelar även att de som känner sig otrygga efter händelsen har blivit erbjuden förflyttning. Vart förflyttningarna kan tänkas ske vill Anna Johansson inte gå in på.

– Jag kan säga att vi erbjudit ett alternativt boende för de här personerna. Det känns viktigt för oss att både boende och medarbetare ska känna sig trygga.

Det ska även finnas misstankar om bristande rutiner på boendet, men dessa ska inte ha någon koppling till den aktuella händelsen utan snarare röra sig om hur bland annat sängplatser ska fördelas i verksamheten.

En internutredning har nu även inletts som ska ge klarhet i vilka eventuella åtgärder som kan behöva vidtas i efterdyningarna av händelsen.

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag