Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Margareta Haglund utesluts från SD

Margareta Haglund utesluts på grund av "ekonomiska oegentligheter".
"Hon har inte bidragit på något sätt", säger SD:s gruppledare Per Ossmer. Foto: Sven Lindwall

Sverigedemokraterna i Stockholm utesluter partimedlemmen Margareta Haglund på grund av "ekonomiska oegentligheter".

Partiet har nu bara kvar tre av sina sex ledamöter i kommunfullmäktige.

– Hon har inte bidragit på något sätt, inte positivt i alla fall, säger SD:s gruppledare Per Ossmer till Stockholm Direkt.

Sedan valet 2014 har Sverigedemokraterna i Stockholm försvagats rejält. Hälften av de sex ledamöterna i kommunfullmäktige har sållats bort. Margareta Haglund från Västerort har fått beskedet efter ett möte i Sverigedemokraternas partistyrelse.

Enligt SD utesluts hon på grund av ekonomiska oegentligheter. Enligt uppgift till tidningen Stockholm Direkt rör det sig om missbruk av partiets pengar.

Tänker stämma Sverigedemokraterna

Margareta Haglund skriver i ett mejl till tidningen:

"Jag tänker stämma vissa för grovt förtal.”

Efter det uttalandet har Sverigedemokraterna stängt hennes mejlkonto hos partiet.

Margareta Haglund har för avsikt att sitta kvar i kommunfullmäktige i Stockholm som så kallad politisk vilde. Det innebär att SD i Stockholm består av fyra politiska vildar inklusive Haglund. De övriga tre är Maria Danielsson, William Hahne plus Rickard Wall.

SD har flera politiska vildar i fullmäktige

Men William Hahne, en av ledarna för Sverigedemokraternas ungdomsförbund SDU, som uteslöts ur partiet 2015, ser ut att bilda ett nytt politiskt parti tillsammans med Gustav Kasselstrand.

Sverigedemokraternas gruppledare i kommunfullmäktige, Per Ossmer, menar att petningen av Margareta Haglund inte kommer att försvaga partiet i fortsättningen.

– Det har ingen praktisk betydelse för arbetet i kommunfullmäktige. Hon har inte bidragit på något sätt, inte positivt i alla fall, säger Per Ossmer till Stockholm Direkt.