Händelsen inträffade i Rinkeby.
Händelsen inträffade i Rinkeby.

Man till sjukhus efter batongmisshandel

Publicerad

En man har misshandlats utomhus i Rinkeby med ett batongliknande föremål och är förd till sjukhus för vård.  

Enligt polisen verkar det röra sig om en oprovocerad misshandel – offret blev till exempel inte rånat. 

– Det är ingen som har sett någonting, inte han själv heller, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen.   

Larmet om misshandeln inkom strax strax innan klockan 14 på söndagen och polis och ambulans rykte ut. 

Misshandeln har ägt rum utomhus, i Rinkeby. Den som larmade berättade att en man blivit nerslagen med ett tillhygge – eventuellt en batong. 

Den misshandlade mannen har förts till sjukhus. Enligt polisen är han talbar, men skadeläget är oklart. Slaget träffade under ögat, skriver polisen på sin hemsida.  

"De på platsen har inte sett något"

Men polisen har i princip inga uppgifter att gå på, enligt Sven-Erik Olsson, presstalesman vid Stockholmspolisen. Mannen har själv inte sett något. 

– De som har befunnit sig på platsen har inte sett någonting, inget de vill tala om i alla fall, säger Sven-Erik Olsson. 

Offret har inte blivit rånat. 

Tror polisen att någon har sett något men inte vill tala om det för er?

– Jag kan inte uttala mig om det, säger Sven-Erik Olsson. 

Är det fråga om en oprovocerad misshandel med batong?

– Ja, det kanske man kan kalla det. 

En anmälan om grov misshandel är upprättad. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag