Man skjuten med flera skott i ben och arm

Publicerad

En man har skjutits med flera skott nära en skola i Vallentuna.

– Det är en person som har blivit skjuten och det pågår en insats där ute, säger Fredrik Ladenstedt, stationsbefäl vid Norrortspolisen.

Polis larmades vid 21.40 på tisdagskvällen till en skjutning i Vallentuna. Enligt Aftonbladet handlar det om en kriminell uppgörelse där en man i 25-årsåldern skjutits med flera skott. Kulorna ska ha träffat hans ben och armar.

– När vi kommer fram anträffas en person, tack och lov inte svårt skadad, men som förs till sjukhus, säger Lars Byström, polisens presstalesperson, och fortsätter:

Polisen vädjar om tips

– När det gäller den här typen av brott vidtar vi en hel del åtgärder. Vi spärrar av, söker vittnen, skickar ut tekniker och påbörjar det vi kallar inre spaning.

Han vill inte bekräfta uppgifterna om var kulorna träffat eller att det handlar om en uppgörelse i den undre världen.

En förundersökning om mordförsök har inletts och polisens tekniker har även genomfört en teknisk undersökning på platsen.

På onsdagsmorgonen hade fortfarande ingen gripits.

Tipsa polisen på telefon 114 14 om du vet något om händelsen.

Evelina Dahlberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag