Man ramlade ner från tågperrong – trafiken stängdes av

Publicerad

Tunnelbanetrafiken på gröna linjen stängdes tillfälligt av på torsdagskvällen då en man ramlade ner på spåret vid Kristinebergs station. 

Ett ankommande tåg hann bromsa in för mannen, som inte skadades vid olyckan. 

Det var strax efter 17:30-tiden på torsdagskvällen som händelsen inträffade. En man ska då av oklar anledning ha ramlat ner från plattformen på Kristinebergs tunnelbanestation – precis när ett ankommande tåg skulle rulla in på plattformen.

– En person ramlade ned på spåret och hamnade under plattformskanten, men tåget hann bromsa in på perrongen. Personen har klarat sig med skrubbskador, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen. 

Räddningstjänst och ambulans tillkallades till platsen och tågtrafiken på linjen stängdes tillfälligt av. Strax efter 18-tiden var den åter i gång. 

Ingen brottsmisstanke finns i ärendet hos polisen.

Amanda Möller Berg
Amanda Möller Berg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag