Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man häktad för rånvåg mot massagesalonger

En 22-årig man är häktad misstänkt för sex rån och två rånförsök mot sex massagesalonger i södra Stockholm.

– Vi misstänkte snabbt att det handlade om samma gärningsman, baserat på tillvägagångssätt och signalement, säger utredaren Daniel Danial vid lokalpolisområde Skärholmen.

En man rånade sex massagesalonger i Fruängen, Årsta och Johanneshov under en intensiv vecka i februari. Två av dessa utsatte han först för rånförsök och till en av dem återkom han inom loppet av några dagar.

Mannen är nu på sannolika skäl misstänkt för sex rån och två rånförsök.

– Vi jobbar utifrån att motivet framför allt var ekonomiskt, men utesluter inte att det finns andra motiv, säger Daniel Danial.

Känd av polisen

Mannen greps i onsdags förra veckan, efter samverkan mellan olika enheter inom polisen. Daniel Danial vill inte uttala sig om mannens tillvägagångssätt, men säger att han "i viss mån" är känd av polisen sedan tidigare.

– Vi har haft ett väldigt omfattande spaningsarbete, men jag kan tyvärr inte gå in på detaljer på grund av rådande sekretess. Mannen är inte helt okänd av oss, men inte heller välkänd, säger han.

TT: Är han misstänkt för andra brott?

– Vi utreder just nu det som vi presenterat. Sedan om det finns andra brott som han kan ha begått innan eller efter, som inte följer den här serien, det vet vi inte.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.