I slutet av mars hittades en kvinna död på ett hotell vid Brommaplan i Stockholm. Foto: / ALEX LJUNGDAHLI slutet av mars hittades en kvinna död på ett hotell vid Brommaplan i Stockholm. Foto: / ALEX LJUNGDAHL
I slutet av mars hittades en kvinna död på ett hotell vid Brommaplan i Stockholm. Foto: / ALEX LJUNGDAHL
Ett åtal kan dröja. Bland annat väntar man på svar från NFC, Nationellt forensiskt centrum. – Det är saker som är nere på NFC på analys, plus att det finns lite övriga tekniska bitar, säger åklagare Oskar Edvardsson. Foto: / ALEX LJUNGDAHLEtt åtal kan dröja. Bland annat väntar man på svar från NFC, Nationellt forensiskt centrum. – Det är saker som är nere på NFC på analys, plus att det finns lite övriga tekniska bitar, säger åklagare Oskar Edvardsson. Foto: / ALEX LJUNGDAHL
Ett åtal kan dröja. Bland annat väntar man på svar från NFC, Nationellt forensiskt centrum. – Det är saker som är nere på NFC på analys, plus att det finns lite övriga tekniska bitar, säger åklagare Oskar Edvardsson. Foto: / ALEX LJUNGDAHL

Man häktad för mord – hade kontaktförbud

Publicerad

36-åringen misstänks ha mördat sin tidigare flickvän på ett hotell i Bromma.

Själv säger han att han aldrig haft "problematik rörande relationsvåld".

Trots det har han tidigare haft kontaktförbud mot kvinnan och har dömts för att ha slagit sönder hennes lägenhet - samtidigt som han friades från att ha hotat att skjuta kvinnan och hennes son.

I slutet av mars hittades en kvinna död på ett hotell vid Brommaplan i Stockholm. Dagen efter greps en 36-årig man som hon tidigare har haft en relation med, misstänkt för dådet. Mannen häktades på sannolika skäl misstänkt för mord och under tiden i häktet har man gjort en personutredning på honom. Där har han vägrat att prata om kvinnan eller brottet han misstänks för, enligt Kriminalvårdens utredning.

– Jag vill inte gå in på vad han har sagt i förhör, men han nekar till brott, säger åklagare Oskar Edvardsson.

Enligt personutredningen har han också sagt att han inte har någon problematik när det rör relationsvåld - trots att han tidigare haft kontaktförbud mot kvinnan han nu misstänks ha mördat. Dock hävdes kontaktförbudet i augusti förra året, efter att kvinnan begärt det. I juli åtalades han för brott bland annat mot flickvännen. Han dömdes för skadegörelse efter att tingsrätten kommit fram till att han slagit sönder en massa saker i hennes lägenhet och bland annat skurit sönder en soffa. I samband med det åtalades han också för olaga hot och övergrepp i rättssak mot flickvännen. Enligt kvinnan så hade han hotat henne över telefon och sagt att han skulle skjuta henne och hennes son.

Dömd till fängelse 17 gånger

Men tingsrätten ogillade åtalet. Drygt sju månader efter att domen föll i tingsrätten misstänks han alltså ha mördat henne. Enligt Rättsmedicinalverket lider 36-åringen inte av en allvarlig psykisk störning - och ska inte heller ha gjort det under tiden för mordet han nu misstänks för. Enligt personutredningen lever han under oordnade former och 36-åringen förekommer under 61 avsnitt i belastningsregistret. Han har dömts till fängelse vid 17 tillfällen. I personutredningen säger sig mannen lida av att sitta isolerad i häktet - men ett åtal ser ut att dröja.

– Man kan väl inte vänta sig ett åtal den närmsta tiden, säger åklagare Oskar Edvardsson.

Bland annat väntar man på svar från NFC, Nationellt forensiskt centrum.

– Det är saker som är nere på NFC på analys, plus att det finns lite övriga tekniska bitar, säger Edvardsson.

Relaterade ämnen
Johanna Rapp
Johanna Rapp

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag