Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Man häktad för mord – hade kontaktförbud

I slutet av mars hittades en kvinna död på ett hotell vid Brommaplan i Stockholm.
Foto: / ALEX LJUNGDAHL
Ett åtal kan dröja. Bland annat väntar man på svar från NFC, Nationellt forensiskt centrum. – Det är saker som är nere på NFC på analys, plus att det finns lite övriga tekniska bitar, säger åklagare Oskar Edvardsson.
Foto: / ALEX LJUNGDAHL

36-åringen misstänks ha mördat sin tidigare flickvän på ett hotell i Bromma.

Själv säger han att han aldrig haft "problematik rörande relationsvåld".

Trots det har han tidigare haft kontaktförbud mot kvinnan och har dömts för att ha slagit sönder hennes lägenhet - samtidigt som han friades från att ha hotat att skjuta kvinnan och hennes son.

I slutet av mars hittades en kvinna död på ett hotell vid Brommaplan i Stockholm. Dagen efter greps en 36-årig man som hon tidigare har haft en relation med, misstänkt för dådet. Mannen häktades på sannolika skäl misstänkt för mord och under tiden i häktet har man gjort en personutredning på honom. Där har han vägrat att prata om kvinnan eller brottet han misstänks för, enligt Kriminalvårdens utredning.

– Jag vill inte gå in på vad han har sagt i förhör, men han nekar till brott, säger åklagare Oskar Edvardsson.

Enligt personutredningen har han också sagt att han inte har någon problematik när det rör relationsvåld - trots att han tidigare haft kontaktförbud mot kvinnan han nu misstänks ha mördat. Dock hävdes kontaktförbudet i augusti förra året, efter att kvinnan begärt det. I juli åtalades han för brott bland annat mot flickvännen. Han dömdes för skadegörelse efter att tingsrätten kommit fram till att han slagit sönder en massa saker i hennes lägenhet och bland annat skurit sönder en soffa. I samband med det åtalades han också för olaga hot och övergrepp i rättssak mot flickvännen. Enligt kvinnan så hade han hotat henne över telefon och sagt att han skulle skjuta henne och hennes son.

Dömd till fängelse 17 gånger

Men tingsrätten ogillade åtalet. Drygt sju månader efter att domen föll i tingsrätten misstänks han alltså ha mördat henne. Enligt Rättsmedicinalverket lider 36-åringen inte av en allvarlig psykisk störning - och ska inte heller ha gjort det under tiden för mordet han nu misstänks för. Enligt personutredningen lever han under oordnade former och 36-åringen förekommer under 61 avsnitt i belastningsregistret. Han har dömts till fängelse vid 17 tillfällen. I personutredningen säger sig mannen lida av att sitta isolerad i häktet - men ett åtal ser ut att dröja.

– Man kan väl inte vänta sig ett åtal den närmsta tiden, säger åklagare Oskar Edvardsson.

Bland annat väntar man på svar från NFC, Nationellt forensiskt centrum.

– Det är saker som är nere på NFC på analys, plus att det finns lite övriga tekniska bitar, säger Edvardsson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.