Man gripen för
mord i lägenhet

En person har hittats död i en lägenhet i Solna.

En man hittades död i en lägenhet i Solna utanför Stockholm på torsdagsmorgonen. Polisen kunde snabbt gripa en misstänkt.

– Jag kan bekräfta att en man är anhållen misstänkt för mord, säger polisens utredare Rebecka Sallrot.

Det var klockan 06.12 på torsdagsmorgonen som polisen kallades till lägenheten i Solna nordväst om Stockholm. 

– Det var en granne som slog larm efter att ha hört ljud under natten, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral. 

Bland annat ska det ha hörts skrik och oväsen därifrån.

– På plats påträffades en person med allvarliga skador och en förundersökning om mord inleddes, säger Sven-Erik Olsson.

Svårt att identifiera offret i Solna

Polisen vill inte kommentera om den avlidne personen är en man eller en kvinna. Det har varit svårt att fastställa offrets identitet. Expressen erfar att det är en man.

Polisen ville inte uppge om det var på grund av skadorna eller om det inte fanns identitetshandlingar tillgängliga i lägenheten.

– Personen är inte identifierad på ett sådant sätt att vi är nöjda. Vi har en idé om vem det är, men kan inte säga med bestämdhet, säger Sven-Erik Olsson.

Polisens ansvariga utredare, Rebecka Sallrot, kommer under fredagen att hålla nya förhör med den nu anhållne gärningsmannen som är misstänkt för mord.

– Vad det är för omständigheter och varför det är som det är kan vi på grund av förundersökningsteknisk sekretess inte uttala oss om, säger Rebecka Sallrot.

Gripne mannen misstänkt för mord

Den mordmisstänkte kunde snabbt gripas i närheten av lägenheten i Solna. En teknisk undersökning inleddes i lägenheten, som spärrades av. En ambulans skickades till platsen där den avlidne undersöktes.

Polisen har under torsdagen hört grannar för att få in vittnesuppgifter.

– Det genomförs dörrknackningar i området och det har hållits en del förhör, säger polisens presstalesperson Lars Byström.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.