Platsen är avspärrad och polisen har beordrat tekniker till platsen. Foto: LäsarbildPlatsen är avspärrad och polisen har beordrat tekniker till platsen. Foto: Läsarbild
Platsen är avspärrad och polisen har beordrat tekniker till platsen. Foto: Läsarbild
Platsen är avspärrad och polisen har beordrat tekniker till platsen. Foto: LäsarbildPlatsen är avspärrad och polisen har beordrat tekniker till platsen. Foto: Läsarbild
Platsen är avspärrad och polisen har beordrat tekniker till platsen. Foto: Läsarbild

Larm om skottskadad person

Publicerad

Polisen har fått larm om en skottskadad person i Järfälla.

Enligt uppgift till Aftonbladet ska mannen ha lurats till platsen för att sedan bli skjuten.

 

Det var vid 20.08 som polisen fick in ett larm om att det fanns uppgifter om att en person är skottskadad.  

– Vi påträffar den unga mannen med befarande skottskador. Det finns inget som tyder på att han är livshotad skadad, säger Sven-Erik Olsson vid polisen.

Mannen är förd till sjukhus. 

Platsen är avspärrad och polisen har beordrat tekniker till platsen. Utredningspersonal var vid 21-tiden på väg till platsen.

– Vi har kontrollerat ett antal personen men ingen är gripen, säger Sven-Erik Olsson.

Finns det någon misstänkt?

– Det finns inga uppgifter som jag känner till om att någon är misstänkt. 

Enligt uppgift till Aftonbladet ska mannen ha lurats till platsen för att sedan bli skjuten.

– Jag har inga kommentarer alls kring händelseförloppet i övrigt, säger Sven-Erik Olsson.  

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag