Larm om olycka mellan flera fordon

Publicerad

Det är bitvis glashalt på vägarna i Stockholms län.

Tidigt på måndagsmorgonen larmades räddningstjänsten om en trafikolycka mellan flera fordon på länsväg 222 i Nacka. 

Strax efteråt kraschade två bilar på motorvägsbron i Södertälje.

– Det ser ganska utmanande ut i dag, säger Bengt Olsson vid Trafikverket i Expressen TV. 

Larmet om olyckan på länsväg 222 i höjd med Forum Nacka kom in till Räddningstjänsten klockan 06.40 på måndagsmorgonen. Enligt de första uppgifterna ska flera fordon vara inblandade.

– Det var en lastbil och en pickup som stötte ihop på väg in mot stan, säger Torsten Kjell, operativ chef vid räddningstjänsten. Ambulansen var där, men de tog inte med sig någon, så det har tydligen gått bra.

Krasch mellan två fordon i Södertälje

Vid 06.50 kom larmet om en ny krasch på E4 motorvägsbron i Södertälje. Olyckan skedde i södergående riktning. 

– Det var två personbilar som körde in i varandra, men det var samma sak där: Bara plåtskador, inga personskador. 

Bengt Olsson vid Trafikverket säger i Expressen TV att det är bitvis halt i Stockholmsområdet.

Lokalt olika halt på vägarna

Om olyckan i Nacka, säger han:

– När det gäller väglaget så är det lokalt lite olika halt. Men är man i närheten av vatten och vattendrag så blir temperaturen inte riktigt lika låg, då kan det bli halare. Ner till mins sju grader fungerar halkbekämpningen ganska väl, men är det kallare fungerar det inte lika bra. Då blir å andra sidan väglaget torrare. Ut mot Värmdö skulle jag misstänka att det är lite fuktigt på vägytan. 

Det har även varit en olycka på E4 vid Nyköping under morgonen och en i Halmstad. Trafikverket varnar också för halkiga vägbanor i Jämtland. 

Texten uppdateras

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag