Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Larm om brand i tunnelbanan

Tidigt på morgonen var det rökutveckling inne på T-Centralen. Bilden är en arkivbild.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Polis och räddningstjänsten har beordrats till T-centralen i centrala Stockholm efter att ett brandlarm har utlösts.

– Man kände att det var någon typ av tjock brandrök, säger resenären Martin Dahlström, 26.

Enligt brandförsvaret är det en brandfackla som har kastats mot Stockholms central under morgonen.

Larmet om kom in klockan 05.12.

– Vi och räddningstjänsten har blivit kallade till T-centralen med anledning av att det är rökutveckling, säger Per Fahlström vid Stockholmspolisen. 

Larmet ska komma från en perrong. 

Martin Dahlström, 26, var på väg till sitt arbete – och hamnade mitt i rökdramat på T-centralen.

– Jag kom från blå linje in på T-centralen, säger Martin Dahlström, 26, som var på väg till sitt arbete på Arlanda. Då hör jag redan i rulltrappan ett larm som ljuder. När jag kom upp var det rökfyllt i hela stationshallen. Mot ena utgången var det tjockare rök. Man kände att det var någon typ av tjock brandrök. Utöver en stationsvärd som stod och pratade i telefon var jag helt ensam i hallen.

Senare uppgifter från Stockholmspolisen gör gällande att det har sluta att ryka på perrongen, varifrån larmet kom. Stor-Stockholmsbrandförsvar uppger för Aftonbladet att en brandfackla kastats mot platsen under morgonen och enligt polisen är det orsaken till rökutvecklingen.

En anmälan om ofredande och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva föremål har upprättats, skriver polisen på sin hemsida. Ingen är gripen.