Laddat raketgevär hittat i Stockholm

Publicerad

Polisen har hittat ett raketgevär laddat med sprängämne undangömd i ett skogsområde i norra Stockholm. 

Fyndet gjordes under fredagskvällen – och polisen är förtegna. 

– Det är egentligen ett militärt vapen som används för att slå ut fordon, säger Emir Gazibegovic, inspektör vid Stockholmspolisen till DN.

I ett skogsområde i norra Stockholm gjorde polisen under fredagskvällen ett oväntat fynd. 

Undangömt låg ett raketgevär laddat med sprängämne med en projektil. Vapnet ska vara av typen rpg. 

– Det är ett väldigt kraftfullt vapen och skaderisken för tredje man är enorm när man använder det. Det är egentligen ett militärt vapen som används för att slå ut fordon, säger Emir Gazibegovic, inspektör vid Stockholmspolisen till DN, som beskriver fyndet som "viktigt". 

Expressen har varit i kontakt med Stockholmpolisen som inte vill säga något mer i nuläget. 

Laddat raketgevär hittat i Stockholm

Myndigheten har varit förtegna om fyndet i norra Stockholm. 

– Det finns inget mer att säga än det som redan har sagt, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen. 

Polisen säger till Dagens Nyheter att sådana här typ av vapen inte har använts sedan mc-kriget under 90-talet. 

– Det är väldigt viktigt att få bort de här vapnen från de kriminella element som kan tänka sig att använda dessa vapen mot varandra, säger Emir Gazibegovic. 

Polisen vill inte kommentera om det i nuläget finns några misstänkta. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag