Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinnor trakasseras i Stockholmsförorter

Kvinnorna berättar att de tvingas följa informella regler och att deras liv begränsas av allt från grannar, okända män, kvinnor och till och med barn och ungdomar.
Foto: Kalla fakta

Självutnämnda moralpoliser trakasserar kvinnor i Stockholmsförorter, rapporterar TV4 Nyheterna.

Lever man ensam utan man eller har på sig en kort kjol kan man utsättas.

TV4:s "Kalla fakta", som refereras i TV4 Nyheterna, har pratat med flera kvinnor som bor, eller har bott, i Stockholms norra förorter vid Järvafältet. Rinkeby, Tensta, Husby och Hjulsta finns bland förorterna.

Kvinnorna berättar att de tvingas följa informella regler och att deras liv begränsas av allt från grannar, okända män, kvinnor och till och med barn och ungdomar. Det kan handla om att man lever ensam, har "för kort" kjol eller dricker ett glas vin på sin uteplats, berättar kvinnorna för TV4.

Om kvinnorna inte gör som de blir ombedda trappas trakasserierna upp, framkommer i reportaget.

"Det var rädsla"

En kvinna från Hjulsta berättar att en grupp unga män, efter att hon sagt ifrån, klättrat upp till hennes lägenhet via stuprännan.

– Jag var hemma vid tillfället. Man ville göra så mycket i efterhand, men man var handlingsförlamad när det väl skedde, berättar kvinnan för TV4:s "Kalla fakta".

– Det är klart att det var rädsla. Folk ger sig på en så nära, i ens hem, för ingenting. För att vi bor här och lever vårt liv, säger kvinnan vidare.

Kalla Fakta sänds på TV4 klockan 22:00 tisdag 4 april.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.