Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kvinna våldtagen – förd till sjukhus med ansiktsskador

Polisen utreder en misstänkt våldtäkt mot en kvinna i Upplands Väsby utanför Stockholm, skriver Aftonbladet.
– Han är på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt och misshandel, säger Per Gerdin, jourhavande förundersökningsledare vid polisen, till tidningen.

Larmet kom in som en misstänkt misshandel klockan 19.42 på måndagskvällen. Enligt ett vittne var det två personer som slogs på platsen, en man och en kvinna. 

När patrullen anlände till platsen fann de en kvinna med skador i ansiktet. Samtidigt greps en misstänkt man i närområdet, skriver polisen på sin webbplats.

Polisen misstänker: våldtogs i bostad 

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska kvinnan ha utsatts för en våldtäkt i en lägenhet. När hon försökte fly blev hon upphunnen och misshandlad, enligt misstankarna. 

Den misstänkte mannen som greps är, enligt tidningen, i 50-årsåldern.

– Han är på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt och misshandel, säger Per Gerdin, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Vårdas fortfarande på sjukhus

Kvinnan vårdas fortfarande för skador som hon åsamkats.

– Skadorna är inte livshotande, men hon är kvar på sjukhus, säger Per Gerdin på tisdagsmorgonen till tidningen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.