Kvinna våldtagen – förd till sjukhus med ansiktsskador

Publicerad

Polisen utreder en misstänkt våldtäkt mot en kvinna i Upplands Väsby utanför Stockholm, skriver Aftonbladet.
– Han är på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt och misshandel, säger Per Gerdin, jourhavande förundersökningsledare vid polisen, till tidningen.

Larmet kom in som en misstänkt misshandel klockan 19.42 på måndagskvällen. Enligt ett vittne var det två personer som slogs på platsen, en man och en kvinna. 

När patrullen anlände till platsen fann de en kvinna med skador i ansiktet. Samtidigt greps en misstänkt man i närområdet, skriver polisen på sin webbplats.

Polisen misstänker: våldtogs i bostad 

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska kvinnan ha utsatts för en våldtäkt i en lägenhet. När hon försökte fly blev hon upphunnen och misshandlad, enligt misstankarna. 

Den misstänkte mannen som greps är, enligt tidningen, i 50-årsåldern.

– Han är på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt och misshandel, säger Per Gerdin, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Vårdas fortfarande på sjukhus

Kvinnan vårdas fortfarande för skador som hon åsamkats.

– Skadorna är inte livshotande, men hon är kvar på sjukhus, säger Per Gerdin på tisdagsmorgonen till tidningen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag