Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kvinna skuren i trapphus – misstänkt mordförsök

En kvinna har knivskurits i ett trapphus, misstänker polisen.

En man har gripits misstänkt för mordförsök.

– Vi har haft någon form av incident, säger Anders Mattsson vid polisen.

Larmet om händelsen i Kärrtorp i södra Stockholm kom in vid 22.02 på tisdagskvällen. Enligt polisen ska en kvinna ha knivskurits i ett trapphus.

– Vi har haft någon form av incident i ett trapphus. En kvinna har fått skärsår i kroppen. Man skriver en anmälan på mordförsök, säger Anders Mattsson vid Stockholmspolisen.

Man gripen för mordförsök

En man har gripits i anslutning till trapphuset, misstänkt för brottet.

– Man har gripit en man på platsen, säger Mattsson.

– Jag vet inte om han är känd av oss sen tidigare.

Det är oklart hur allvarligt skadad kvinnan är, och polisen har inte fått klart för sig om händelsen inträffade i själva trapphuset eller i någon av lägenheterna.

Utomstående larmade SOS

– Det är oklart, det är avspärrat för teknisk undersökning och polisen håller på att ta reda på det, säger Mattsson vid Stockholmspolisen.

– Jag vet inte hur allvarliga skadorna är.

Enligt polisen var det en utomstående person som larmade 112.

– Det ska vara en utomstående som ringt SOS. Jag vet inte vad de inblandade, den skadade kvinnan och den gripne mannen, har för relation.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.