Kvinna skuren i trapphus – misstänkt mordförsök

Publicerad

En kvinna har knivskurits i ett trapphus, misstänker polisen.

En man har gripits misstänkt för mordförsök.

– Vi har haft någon form av incident, säger Anders Mattsson vid polisen.

Larmet om händelsen i Kärrtorp i södra Stockholm kom in vid 22.02 på tisdagskvällen. Enligt polisen ska en kvinna ha knivskurits i ett trapphus.

– Vi har haft någon form av incident i ett trapphus. En kvinna har fått skärsår i kroppen. Man skriver en anmälan på mordförsök, säger Anders Mattsson vid Stockholmspolisen.

Man gripen för mordförsök

En man har gripits i anslutning till trapphuset, misstänkt för brottet.

– Man har gripit en man på platsen, säger Mattsson.

– Jag vet inte om han är känd av oss sen tidigare.

Det är oklart hur allvarligt skadad kvinnan är, och polisen har inte fått klart för sig om händelsen inträffade i själva trapphuset eller i någon av lägenheterna.

Utomstående larmade SOS

– Det är oklart, det är avspärrat för teknisk undersökning och polisen håller på att ta reda på det, säger Mattsson vid Stockholmspolisen.

– Jag vet inte hur allvarliga skadorna är.

Enligt polisen var det en utomstående person som larmade 112.

– Det ska vara en utomstående som ringt SOS. Jag vet inte vad de inblandade, den skadade kvinnan och den gripne mannen, har för relation.

Relaterade ämnen
Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag