Kvinna misstänkt våldtagen – förbipasserande slog larm

Publicerad

En kvinna misstänks ha blivit våldtagen i ett flerfamiljshus i Märsta.

Enligt uppgift till Aftonbladet slog förbipasserande larm när kvinnan kom utspringande ur huset.

– Ingen är gripen men det finns en utpekad misstänkt, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Under eftermiddagen larmades polisen till Märsta efter att en kvinna kommit utspringande från ett lägenhetshus i området. 

– Kvinnan lämnar lägenheten och när polis pratar med henne framkommer uppgifter som gör att man inleder en förundersökning om våldtäkt, säger Sven-Erik Olsson.

Ingen är gripen men det finns en utpekad misstänkt förövare, som enligt polisen har en relation till kvinnan. 

Kvinnan har förts till sjukhus för en rutinkontroll. 

Enligt uppgift till Aftonbladet var det förbipasserande som slog larm för att hjälpa kvinnan när hon kom flyendes från huset ut mot gatan.

– Jag tror inte att hon ringde själv, men det är oklart för mig, säger Sven-Erik Olsson. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag