En kraftig brand har brutit ut i en trevåningsvilla på Lidingö. Foto: LÄSARBILD
En kraftig brand har brutit ut i en trevåningsvilla på Lidingö.  Foto: LÄSARBILD

Kraftig brand i villa på Lidingö

Publicerad

En kraftig brand har brutit ut i en trevåningsvilla på Lidingö under natten mot fredagen.

Huset är helt övertänt men ingen person har skadats, uppger räddningstjänsten som är på plats med fem stationer. 

– Släckningsarbetet kommer att pågå under hela förmiddagen, säger Pia Glenvik vid Stockholmspolisen. 

Larmet om branden på Lidingö inkom till räddningstjänsten klockan 03.03. 

– Det är en trevåningsvilla som är helt övertänd, säger Johan Winsnes, ledningsbefäl vid Storstockholms räddningscentral.

Ingen bodde i huset

Inga personer har skadats. Enligt räddningstjänsten var huset under ombyggnad och tomt när branden startade.

Räddningstjänsten är på plats med fem stationer. Även polis har larmats till villan. Ett släckningsarbete pågår. Inledningsvis fanns spridningsrisk till fem byggbodar på platsen.

Släckningsarbete under hela förmiddagen

Enligt polisen kommer släckningsarbetet och den efterföljande kontrollen av den brinnande fastigheten att pågå under hela förmiddagen. 

Orsaken till branden är ännu okänd.

– Det här är ett hus som är under renovering, så ingen bodde i i alla fall i den här fastigheten, säger Pia Glenvik, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen. 

Relaterade ämnen
Marielle Theander Olsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag