Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Körde in hjullastare rakt in i Chanels lyxbutik

Det var tidigt på tisdagsmorgonen som vittnen ringde in och larmade polisen om det pågående inbrottsförsöket i Chanel-butiken på Östermalm i Stockholm.Foto: LÄSARBILD
Det var tidigt på tisdagsmorgonen som vittnen ringde in och larmade polisen om det pågående inbrottsförsöket i Chanel-butiken på Östermalm i Stockholm.Foto: LÄSARBILD

Tidigt på tisdagsmorgonen utsattes Chanels lyxbutik i Stockholm för en smash and grab-kupp.

En handfull tjuvar körde in en hjullastare i butiken - men lyckades aldrig komma över några varor.

Kuppen är den senaste i raden av händelser då tjuvar riktat in sig på exklusiva kläder i centrala Stockholm - och nu utreder polisen ett möjligt samband mellan brotten, erfar Expressen.

Det var tidigt på tisdagsmorgonen som vittnen ringde in och larmade polisen om det pågående inbrottsförsöket i Chanel-butiken på Norrmalm i Stockholm.

– Vi fick in det klockan 04.43, att man höll på att forcera skyltfönstret med någon hjullastare, säger Mikael Pettersson, RC-befäl på Stockholmspolisens regionledningscentral.

Enligt vittnesuppgifterna till polisen ska fem eller sex inbrottstjuvar ha varit delaktiga i kuppen.

Chanel-butiken på Norrmalm öppnade dörrarna för mindre än ett år sedan. Där har det exklusiva franska modehuset lokaler insprängda på Birger Jarlsgatan, granne med flera andra prestigemärken som Gucci och Louis Vuitton.

Chanel-butiken på Östermalm öppnade dörrarna för mindre än ett år sedan.

Men något gods verkar tisdagsmorgonens tjuvar inte ha fått med sig.

– Jag vet inte exakt hur långt man kom men vittne på plats säger att de inte kom in. Samma sak konstaterade vi när vi kom till platsen. Troligtvis är skadorna sådana att det inte gick att bereda sig tillträde till lokalen, säger Mikael Pettersson.

Gärningsmännen på fri fot

Kort efter händelsen försvann gärningsmännen från platsen i en mörk bil, eventuellt en Audi, enligt vittnesuppgifter. Flyktvägen gick längs Smålandsgatan mot Norrmalmstorg. Ingen har gripits misstänkt för händelsen.

– Vi hade patruller som tog bra positioner runtom i stan men vi lyckades aldrig fånga in bilen tyvärr, säger Mikael Pettersson.

Hjullastaren stod fortfarande kvar på platsen, en timme efter händelsen. Troligtvis är den stulen, enligt polisen.

– Det är troligen så, men den har inga registreringsskyltar så vi kan inte härröra den någonstans direkt. Det får byggjobbare som kommer till jobbet nu på morgonkvisten upptäcka, säger MIkael Pettersson.

Händelsen rubriceras inledningsvis som försök till grov stöld.

Senaste i raden av klädkupper

Kuppen är den andra på Östermalm inom loppet av en dryg vecka. Den 12 mars utsattes en lyxbutik på Karlavägen, som bland annat säljer Chanel-produkter, för en smash and grab-kupp. Den gången fick tjuvarna med sig gods till ett okänt värde.

Två bilar försvann från platsen. En av dem tros vara en silvergrå värsting-Audi, modell RS6. Den andra bilen antas vara en Volkswagen, modell Amarok, enligt uppgifter till Expressen.

På morgonen den 5 mars utsattes en exklusiv klädbutik på Mäster Samuelsgatan i centrala Stockholm för en kupp. Enligt uppgifter till Expressen kom man över ett antal jackor av märket Stone Island. En gråaktig bil sågs försvinna från platsen, möjligen en Audi av kombimodell.

På morgonen den 14 mars var det en butik på Skeppargatan på Östermalm som utsattes. Enligt uppgift ska rånarna ha kommit över cashmeretröjor av märket Santosh men också skor av märket CQP. Återigen finns vittnesuppgifter om en silvergrå kombibil som synts på platsen.

Polisen utreder nu ett samband mellan stölderna, erfar Expressen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.