Det var tidigt på tisdagsmorgonen som vittnen ringde in och larmade polisen om det pågående inbrottsförsöket i Chanel-butiken på Östermalm i Stockholm. Foto: LÄSARBILDDet var tidigt på tisdagsmorgonen som vittnen ringde in och larmade polisen om det pågående inbrottsförsöket i Chanel-butiken på Östermalm i Stockholm. Foto: LÄSARBILD
Det var tidigt på tisdagsmorgonen som vittnen ringde in och larmade polisen om det pågående inbrottsförsöket i Chanel-butiken på Östermalm i Stockholm. Foto: LÄSARBILD
Det var tidigt på tisdagsmorgonen som vittnen ringde in och larmade polisen om det pågående inbrottsförsöket i Chanel-butiken på Östermalm i Stockholm. Foto: LÄSARBILDDet var tidigt på tisdagsmorgonen som vittnen ringde in och larmade polisen om det pågående inbrottsförsöket i Chanel-butiken på Östermalm i Stockholm. Foto: LÄSARBILD
Det var tidigt på tisdagsmorgonen som vittnen ringde in och larmade polisen om det pågående inbrottsförsöket i Chanel-butiken på Östermalm i Stockholm. Foto: LÄSARBILD

Körde in hjullastare rakt in i Chanels lyxbutik

Publicerad

Tidigt på tisdagsmorgonen utsattes Chanels lyxbutik i Stockholm för en smash and grab-kupp.

En handfull tjuvar körde in en hjullastare i butiken - men lyckades aldrig komma över några varor.

Kuppen är den senaste i raden av händelser då tjuvar riktat in sig på exklusiva kläder i centrala Stockholm - och nu utreder polisen ett möjligt samband mellan brotten, erfar Expressen.

Det var tidigt på tisdagsmorgonen som vittnen ringde in och larmade polisen om det pågående inbrottsförsöket i Chanel-butiken på Norrmalm i Stockholm.

– Vi fick in det klockan 04.43, att man höll på att forcera skyltfönstret med någon hjullastare, säger Mikael Pettersson, RC-befäl på Stockholmspolisens regionledningscentral.

Enligt vittnesuppgifterna till polisen ska fem eller sex inbrottstjuvar ha varit delaktiga i kuppen.

Chanel-butiken på Norrmalm öppnade dörrarna för mindre än ett år sedan. Där har det exklusiva franska modehuset lokaler insprängda på Birger Jarlsgatan, granne med flera andra prestigemärken som Gucci och Louis Vuitton.

Chanel-butiken på Östermalm öppnade dörrarna för mindre än ett år sedan.

Men något gods verkar tisdagsmorgonens tjuvar inte ha fått med sig.

– Jag vet inte exakt hur långt man kom men vittne på plats säger att de inte kom in. Samma sak konstaterade vi när vi kom till platsen. Troligtvis är skadorna sådana att det inte gick att bereda sig tillträde till lokalen, säger Mikael Pettersson.

Gärningsmännen på fri fot

Kort efter händelsen försvann gärningsmännen från platsen i en mörk bil, eventuellt en Audi, enligt vittnesuppgifter. Flyktvägen gick längs Smålandsgatan mot Norrmalmstorg. Ingen har gripits misstänkt för händelsen.

– Vi hade patruller som tog bra positioner runtom i stan men vi lyckades aldrig fånga in bilen tyvärr, säger Mikael Pettersson.

Hjullastaren stod fortfarande kvar på platsen, en timme efter händelsen. Troligtvis är den stulen, enligt polisen.

– Det är troligen så, men den har inga registreringsskyltar så vi kan inte härröra den någonstans direkt. Det får byggjobbare som kommer till jobbet nu på morgonkvisten upptäcka, säger MIkael Pettersson.

Händelsen rubriceras inledningsvis som försök till grov stöld.

Senaste i raden av klädkupper

Kuppen är den andra på Östermalm inom loppet av en dryg vecka. Den 12 mars utsattes en lyxbutik på Karlavägen, som bland annat säljer Chanel-produkter, för en smash and grab-kupp. Den gången fick tjuvarna med sig gods till ett okänt värde.

Två bilar försvann från platsen. En av dem tros vara en silvergrå värsting-Audi, modell RS6. Den andra bilen antas vara en Volkswagen, modell Amarok, enligt uppgifter till Expressen.

På morgonen den 5 mars utsattes en exklusiv klädbutik på Mäster Samuelsgatan i centrala Stockholm för en kupp. Enligt uppgifter till Expressen kom man över ett antal jackor av märket Stone Island. En gråaktig bil sågs försvinna från platsen, möjligen en Audi av kombimodell.

På morgonen den 14 mars var det en butik på Skeppargatan på Östermalm som utsattes. Enligt uppgift ska rånarna ha kommit över cashmeretröjor av märket Santosh men också skor av märket CQP. Återigen finns vittnesuppgifter om en silvergrå kombibil som synts på platsen.

Polisen utreder nu ett samband mellan stölderna, erfar Expressen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag