Vid 21.30-tiden på tisdagskvällen utrymdes Stockholms centralstation. Foto: LÄSARBILDVid 21.30-tiden på tisdagskvällen utrymdes Stockholms centralstation. Foto: LÄSARBILD
Vid 21.30-tiden på tisdagskvällen utrymdes Stockholms centralstation. Foto: LÄSARBILD
Foto: LÄSARBILDFoto: LÄSARBILD
 Foto: LÄSARBILD

Stockholm central utrymdes efter larm

Publicerad

Stockholms centralstation utrymdes klockan 21.26 på fredagskvällen.

Det är ett automatlarm som har utlösts, enligt räddningstjänsten.

– Vakterna agerade väldigt sökande, säger ett vittne.

Stockholms centralstation evakuerades vid 21.30-tiden på fredagskvällen sedan ett larm utlöstes inne på en snabbmatskedja.

– Det har varit en varmgång i någonting inne på Burger King. Det är väl lätt att tro att det har med matlagningen att göra, säger Fredrik Olsson, ledningsoperatör på Storstockholms räddningscentral.

Därför gick larmet på Stockholm central

Räddningstjänsten ryckte ut, men kunde snabbt reda ut orsaken till varför automatlarmet gick i gång.

– Fläktarna har stängts av och då blir det väl mer rök. Det var ingen brand. Det blir utrymning i och med att det går ett larm automatiskt. Våra styrkor är på väg hemåt, säger Fredrik Olsson.

Efter uppskattningsvis en kvart ute i friska luften kunde folk återvända in på centralstationen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag