En stor sökpelare syntes från industriområdet i Bromma tidigt på söndagen Foto: Thommy Jakobsson
En stor sökpelare syntes från industriområdet i Bromma tidigt på söndagen Foto: Thommy Jakobsson

JUST NU: Massiv bilbrand i Bromma

Publicerad

Nio bilar står i brand vid en bilverkstad i Bromma tidigt på söndagsmorgonen.

Räddningstjänsten har en stor styrka på plats för att släcka och hindra spridning.

– Det finns risk att det sprider sig till verkstadslokalen alldeles i närheten, säger Jarmo Carlsten, ledningsbefäl vid Storstockholms brandförsvar.

Räddningstjänsten larmades 05.19 om branden vid en större bilverkstad vid Lintavägen i Bromma.

Flera bilar stod i brand på det inhägnade området när de första enheterna anlände.

 

LÄS MER: Skottlossning i Malmö – tre skadade 

 

– Det är en kraftig brand och de brinnande bilarna, det är nio stycken nu,  står mot fasaden, så vi har en ganska stor risk för spridning till byggnaden, uppger ledningsbefälet Jarmo Carlsten.

Kan finnas explosionsrisk

Räddningstjänsten har fem stationer på plats plus två ledningsenheter. Det finns risk att gasflaskor förvaras inne i den hotade byggnaden eftersom det är en verkstadslokal.

Något beslut om avspärrningar på grund av explosionsrisk har dock inte fattats, enligt Jarmo Carlsten.

Privatpersonen Thommy Jakobsson var på väg till jobbet när han såg röken stiga från industriområdet i Bromma.

"En stor rökpelare"

– Jag stannade direkt och larmade 112. Det är en stor rökpelare och jag tror det finns risk att flygtrafiken till Bromma kan störas. Det ser ut att ligga i flyglinjen, säger Thommy Jakobsson som själv arbetar som trafikledare vid lokaltrafiken i Stockholm.

Tidigaste ankommande flyg till Bromma är dock först vid 12-tiden på söndagen, enligt Swedavias information.

Det finns ingen uppgift om hur bilbranden kan ha startat.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag