Dubbla trafikolyckor – cyklist skadad

Publicerad

Två trafikolyckor har inträffat på kort tid i Stockholm under onsdagseftermiddagen.

En person har skadats i en olycka mellan en moped och cyklist i Norra Ängby. 

I samma område skedde ytterligare en olycka – bara drygt tio minuter senare. 

En person ska vara skadad efter en olycka mellan en moped och cyklist i Norra Ängby. 

– Det är klassat som en trafikolycka, och det finns ingen brottsanmälan skriven u nuläget, säger Åsa Wallentin, presstalesperson på polisen. 

I samma område inträffade ytterligare en olycka bara några minuter senare. En person fick föras till sjukhus med nacksmärtor. 

– Det är en personbil och en cyklist som krockat. Cyklisten ska vara vaken och talbar, säger Åsa Wallentin. 

Person förd till sjukhus

När Expressen pratar med Stockholmspolisen vid 18-tiden på onsdagskvällen berättar Åsa Wallentin vidare:

– Cyklisten är nu körd till sjukhus med nacksmärtor. Vi har dessutom upprättat en anmälan om vållande till kroppsskada.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag