Insatsstyrkan slog till på Kungsholmen – två gripna

Publicerad

Polisens insatsstyrka gjorde ett tillslag mot en adress på Kungsholmen i centrala Stockholm under natten till fredagen. 

Två personer greps efter en spaningsinsats.

– Vi skickade dit regionala insatsstyrkan för att biträda de här spanarna och gripa några i en lägenhet, säger Mikael Pettersson, RLC-befäl vid Stockholmspolisen. 

Det var vid midnatt under natten till fredagen som den regionala insatsstyrkan slog till mot en adress på Kungsholmen i centrala Stockholm – något som Aftonbladet var först med att rapportera. 

Enligt uppgifter till Expressen skedde tillslaget på Sankt Göransgatan.

Det var där, i en bostad, som de två personerna kunde gripas. 

– Insatsen skedde inom ramen för en pågående förundersökning, säger Mikael Pettersson, RLC-befäl vid Stockholmspolisen. 

Oklart vad personerna misstänks för

I övrigt är polisen fåordig om omständigheterna och menar att man "tog det säkra före det osäkra" när man kallade in den regionala insatsstyrkan. Det ska dock inte ha handlat om någon direkt fara för allmänheten.

– Vi tar hjälp av insatsstyrkan om vi misstänker att personerna är farliga eller våldsamma på något sätt, säger Mikael Pettersson. 

Det var under fredagsmorgonen oklart vad de två gripna personerna misstänks för.

Behövde assistans

Larmet om insatsen, på Sankt Göransgatan på Kungsholmen, kom in klockan 23.22 på torsdagskvällen.

Då fanns det spanare i anslutning till adressen, som behövde assistans.

– Vi skickade dit regionala insatsstyrkan för att biträda de här spanarna och gripa några i en lägenhet, säger Mikael Pettersson. Spanarna visste ju vilka de hade att göra med. De hade kanske tidigare visat tecken på att vara våldsamma. Det kanske fanns misstankar om att de kunde ha vapen. Jag vet inte. Då tar vi dit det bästa vi har, som kan hantera sådana situationer. De var där kanske 20 minuter. Sedan var det färdigt för vår del. 

Lugnt gripande

Själva gripandena ska ha gått lugnt till, enligt Stockholmspolisen:

– Vad jag hörde var det inga konstigheter, säger Mikael Pettersson. Det gick ju dessutom väldigt snabbt. 

Under fredagsmorgonen säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Stockholmspolisen:

– Vad jag förstår så ska det handla om ett rutinärende, och Stockholms insatsstyrka är ju med vid olika ingripanden. Men jag har inte fått uppgift om vad det handlar om för utredning. 

Relaterade ämnen
Marielle Theander Olsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag