Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Husägare höggs med kofot – sonen tog upp jakten

Klockan 04.05 på torsdagsmorgonen kom larmsamtalet från en villafamilj i Edsberg i Sollentuna i norra Stockholm.

Familjen vaknade av glaskross – och tre okända personer i anslutning till villan i Edsberg. 

Men när inbrottstjuvarna blev konfronterade, svarade de inte med att fly.

De svarade med grovt våld.

– Anmälaren blev slagen med kofot, berättar Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen. 

 

Klockan 04.05 på torsdagsmorgonen kom larmsamtalet från en villafamilj i Edsberg i Sollentuna i norra Stockholm. En kort stund tidigare hade de blivit utsatta för ett mycket omskakande inbrottsförsök och tre hotfulla och aggressiva personer beväpnade med åtminstone en kofot. 

– De vaknade av att de hörde glaskross, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen. Det var tre personer som hade slagit sönder någon fönsterruta. När de här personerna blev konfronterade slog de anmälaren med kofot. Han träffades på ena handen, mellan två fingrar, och måste sys enligt anmälan. 

Efter att slaget utdelades, flydde de tre rånarna springande från platsen. 

Men då tog sonen i familjen upp jakten – till fots.

Spåren tog slut vid Edsbergs slott

– De sprang mer mot Edsbergs slott. En hundpatrull spårade också, men troligen har de haft tillgång till något fordon för där tog spåren slut, säger Sven-Erik Olsson. 

Det är oklart vad som lockade tjuvarna till villan – men det kan ha varit den lyxbil av känt märke, som stod parkerad ute på gården.

– Vi vet inte om de var ute efter nycklar till bilen eller om de var något annat som gjorde att de valde ut just det här huset, säger Sven-Erik Olsson.

Får du en känsla av att de var ute efter bilnycklarna?

– Det är omöjligt att säga. Men det har ju ofta hänt att man går in och stjäl nycklar eller till och med rånar till sig fina bilar. 

 

 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.