”Vi som bor här kan inte sova om nätterna och inte prestera på våra jobb.”, säger Gabriele. Foto: Privat.”Vi som bor här kan inte sova om nätterna och inte prestera på våra jobb.”, säger Gabriele. Foto: Privat.
”Vi som bor här kan inte sova om nätterna och inte prestera på våra jobb.”, säger Gabriele. Foto: Privat.
Han hängde ut ett lakan i protest. Foto: CLAUS MEYERHan hängde ut ett lakan i protest. Foto: CLAUS MEYER
Han hängde ut ett lakan i protest.  Foto: CLAUS MEYER

Gabrieles arga meddelande till de högljudda byggarna

Publicerad

Gabriele fick nog av att varje morgon väckas av byggarbetarna.

Nu ryter han i från – på sitt eget sätt.

– Läsa kan de väl i alla fall göra, säger han.

Ett lakan har väckt stort intresse i Ektorp centrum, i Nacka utanför Stockholm. Nu roas hundratals personer åt budskapet.

Bakgrunden är ett byggprojekt som stör hyresgästerna.

– Det har hållit på en lång period, och vi som bor i det här huset är väldigt trötta på det. Det har gått så långt så att vissa med småbarn har flyttat för att de inte kan leva så här, säger Gabriele Altieri, en av de boende som stört sig. 

Byggbullret blev för mycket för Gabriele.Foto: Privat.

Det är han som ligger bakom det uppseendeväckande meddelandet som i dagarna fått uppmärksamhet på Facebook. 

”Vi förtjänar att sova!”

Ett lakan med text hängdes ut på byggfasaden som en rejäl pik mot byggarbetarna i närheten, och många kan nog känna igen sig i känslan när hela bygget börjar skaka.

"Vi förtjänar att sova! Borra klockan 07 = förjävligt" går det att läsa på lakanet.

Lakanet hängdes ut i protest. Foto: CLAUS MEYER

 

"Vi förtjänar att sova! Borra klockan 07 = förjävligt" går det att läsa på lakanet, skrev Ganbriele. Foto: Privat.

I ett drygt år har det varit oväsen varje dag, i bland har de hållit på till sent på kvällarna. Gabriele Altieri berättar att det var under måndagsmorgonen som bägaren rann över. 

– När jag vaknade av byggjobbarna så skrek jag på dem genom fönstret: ”tycker ni inte att det här är lite för tidigt för att börja väcka alla”, men de bara skrattade och struntade i mig. Då tänkte jag att jag ska sätta upp en skylt, för att läsa kan de väl i alla fall göra. 

Bygget har stört boende i omkring ett år. Foto: Google Maps

Gjorde succé på Facebook

En bild av uppmaningen publicerades direkt på Facebook av en granne, och har nu fått över 700 gillamarkeringar. 

”Vi som bor här kan inte sova om nätterna och inte prestera på våra jobb.”, säger Gabriele.Foto: Privat.

Gabriele Altieri som jobbar som frisör säger att sömnbristen påverkar prestationsförmågan för honom och de andra hyresgästerna.

– Ofta börjar de innan klockan sju på morgonen, det är för jäkligt. Vi som bor här kan inte sova om nätterna och inte prestera på våra jobb.

Expressen söker byggbolaget för en kommentar. 

LÄS ÄVEN: Nicholas son, 9, rånades på väg hem från skolan 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag