Tågförseningarna fortsätter mellan Stockholm och Uppsala. Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL
Tågförseningarna fortsätter mellan Stockholm och Uppsala. Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL

Tågförseningar mellan Stockholm och Uppsala

Publicerad

Förseningarna i tågtrafiken mellan Stockholm och Uppsala fortsätter på torsdagsmorgonen, skriver UNT

Orsaken: 

Samma elfel som lamslog trafiken under onsdagen, enligt Trafikverket.

Vid 18.30-tiden på onsdagskvällen uppstod ett omfattande elfel som drabbade tågtrafiken mellan Stockholm och Uppsala. Detta sedan en kontaktledning rivits ned. Ledningen landade på ett Arlanda Expresståg i Häggvik. Enligt UNT fick passagerarna, sammanlagt ett 50-tal personer, evakueras.

På onsdagskvällen uppgav Trafikverket att trafiken åter var i gång på sträckan Stockholm-Uppsala, däremot med en begränsad framkomlighet mellan Stockholms central och Märsta/Arlanda. 

Bakslag för resenärer

Vid femtiden på torsdagsmorgonen kom ett bakslag för resenärerna på sträckan. Exempelvis är avgången klockan 06.52, från Stockholms central till Uppsala, inställd. Nästa avgång, klockan 07.10, är beräknad att avgå klockan 07.15.

Orsaken till de nya förseningarna är att reparationsarbetet ännu inte är klart, utan pågår fortfarande:

— Tre av fyra spår är öppna mellan Stockholm C och Märsta/Arlanda nu. Det innebär att trafiken är begränsad och att vissa förseningar kan uppstå. En del avgångar kommer att ställas in så de tåg som går lär vara smockfulla, säger Yasmine Boulechfar, pressinformatör på Trafikverket, till UNT.

Texten uppdateras. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag