Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flera rånare bröt sig in bostad – sköt person

En person har blivit skjuten efter ett försök till en kassaskåpsstöld i en bostad i en del av Huddinge kommun, enligt uppgifter till Expressen.  

– Vid ett inbrott så blir en målsägande skjuten, säger Lars Byström, presstalesperson vid Stockholmspolisen. 

Uppgifter gör gällande att skott avlossades från ett skjutvapen i samband med ett inbrottsförsök i bostaden, som ligger i ett område i Huddinge kommun. Detta sedan en man och en kvinna kommit på minst tre inbrottstjuvar, då de försökte få med sig ett kassaskåp från bostaden, enligt uppgifter till Expressen. 

Skåpbil och personbil jagas

Larmet kom in vid 09.45. 

I samband med inbrottsförsöket ska en man i huset ha blivit träffad av ett skott i ena knäet. 

Polisen söker nu, enligt vad Expressen erfar, efter en personbil och en skåpbil i jakten på gärningspersonerna. 

– Jag kan inte uttala mig om det där ännu, sa Jenny Ryberg, vakthavande befäl vid polisen i Stockholm, strax efter klockan 10. 

Flera gärningsmän misstänks

Senare säger Lars Byström, presstalesperson vid Stockholmspolisen: 

– Vid ett inbrott så blir en målsägande skjuten. Det verkar inte vara allvarliga skador. Vi fick in jobbet 09.42 och har startat förundersökning om grovt rån och synnerligen grov misshandel.

Rör det sig om en eller flera gärningsmän?

– Uppgifterna är att det ska vara flera gärningsmän.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.