Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Polisen åkte på larm om migrantläger på golfklubb

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Polisen kallades till Danderyds golfklubb i helgen.

Anledning: Klubben larmade om störande EU-migranter.

Klockan 12:36  fick polisen in larm om att kontrollera fordon och ett antal personer på en golfbana i Danderyd. I en händelsenotis skriver polisen: "Polis har beordrats till en golfbana sedan personer slagit läger vid nionde hålet och vägrar flytta sig."

– Det är några som har byggt läger vid nionde hålet på en golfbana i Danderyd, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen. 

– Vi får se vad det blir av det.

Vad gör polisen åt det?

– Vi får se till att de flyttar på sig. Det är inget område som omfattas av någon allemansrätt. Men, som sagt, vi får se vad det blir av med det.

"Verkade överdrivet"

Skriver ni någon anmälan?

– Det är inte klart ännu. Patrullen har kommit dit, men har inte avrapporterat, så jag vet inte hur de hanterar det. 

Henrik Kjellberg, kassör i Danderyds golfklubb, var den som ringde polisen efter att han fått en rapport om ett EU-migrantläger vid nionde hålet. 

Nu säger han:

– Alltså, det verkade överdrivet. Jag har inte själv varit i närheten, utan det var rapporter från tränaren. Då ringde jag till polisen.

Nya beskedet: EU-migranterna får stanna kvar

Kan ni inte spela alls?

– Jag vet inte hur illa det var, eller vad problemet var riktigt, så jag kan inte uttala mig om någonting. Jag tror inte alls att det var så farligt, säger Henrik Kjellberg.

Det håller polisen som har varit på platsen med om:

– De har befunnit sig på ett område där de kunde stanna kvar, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Stockholmspolisen vid 15.30-tiden. Om patrullen har bedömt att det på det sättet har de nog inte varit på själva golfbanan. 

Henrik Kjellberg, kassör i Danderyds golfklubb, säger under torsdagen att det var "en person som överreagerade här".

– Vi har invandrare, eller migranter eller vad det heter, som håller på med en sopstation som ligger vid vår parkeringsplats, och de hade stökat lite.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.