Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

En man har skjutits norr om Stockholm

En ung man i 20-årsåldern sköts och skadades allvarligt i Rissne centrum på lördagskvällen.

Enligt uppgifter till Expressen sköts han i halsen och har opererats under natten.

– Han är allvarligt skottskadad, mer kan jag inte säga, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Polisen fick vid 22.03 på lördagskvällen larm om att en person i Rissne centrum, i Sundbyberg strax norr om Stockholm, skadats.

Personen, en man i 20-årsåldern, fördes till sjukhus där han opererats under natten. Enligt uppgift till Expressen har han skottskador i halsen.

– Han är allvarligt skottskadad, mer kan jag inte säga, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.

Polisen utreder mord

Angående uppgifterna att mannen är skjuten i halsen och ligger nedsövd säger Carina Skagerlind:

– Jag kommenterar inte det i nuläget men eftersom det inletts en förundersökning om försök till mord är han hyfsat allvarligt skadad, så kan jag säga.

Flera polispatruller var under lördagskvällen på plats för att prata med personer i området som kan ha hört eller sett något i samband med händelsen.

Polisen letar brottsplats

"Den skadade personen har en konstaterad skottskada och skadeläget är fortsatt allvarligt", uppger polisen via sin hemsida.

Polisen har även fått uppgift om att det fanns fler personer i Rissne centrum som sedan försvann från platsen. Polispatruller och en hundpatrull skickades till platsen.

– Exakt var brottsplatsen är någonstans är i nuläget inte helt känt. Vi letar brottsplats så att vi kan säkra eventuell bevisning och pratar med vittnen, säger Skagerlind.

På söndagsförmiddagen säger Eva Nilsson, vid polisens ledningscentral:

– Förundersökningsledaren vill inte delge någon ytterligare information. När jag pratade med honom för en timme sedan ungefär så kvarstod brottsrubriceringen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.