Mannen skadas allvarligt i kollisionen. I den andra bilden skadas passageraren lindrigt. Foto: Daniel IngmoMannen skadas allvarligt i kollisionen. I den andra bilden skadas passageraren lindrigt. Foto: Daniel Ingmo
Mannen skadas allvarligt i kollisionen. I den andra bilden skadas passageraren lindrigt. Foto: Daniel Ingmo
En person är allvarligt skadad efter en bilolycka vid Västerbroplan i Stockholm. Foto: Kim MalmgrenEn person är allvarligt skadad efter en bilolycka vid Västerbroplan i Stockholm. Foto: Kim Malmgren
En person är allvarligt skadad efter en bilolycka vid Västerbroplan i Stockholm.  Foto: Kim Malmgren
Personen körde en bil som strax innan stoppats av polisen för kontroll. Foto: LäsarbildPersonen körde en bil som strax innan stoppats av polisen för kontroll. Foto: Läsarbild
Personen körde en bil som strax innan stoppats av polisen för kontroll.  Foto: Läsarbild

Man död i bilkrasch efter vapenhot mot polis

Publicerad
Uppdaterad

På lördagskvällen hotade en man i 30-årsåldern polisen med vapen i en trafikkontroll – och flydde sedan platsen.

Kort därefter var bilen inblandad i en våldsam krock vid Västerbroplan i Stockholm.

– Det har uppfattats av polisen där som att det riktades ett vapenliknande föremål mot henne, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

På söndagskvällen bekräftar polisen att mannen är avliden.

När en polispatrull strax efter 19.30 skulle kontrollera ett fordon på Bergsundsgatan i Stockholm hoppade föraren ut och sprang från platsen. 

Polis följde efter till fots. 

– Det visar sig senare att den som varit passagerare i denna bil hoppar över och kör i väg med fordonet och försvinner. Det är det fordonet som strax därefter krockar med en privatbilist, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen. 

"Riktades ett vapenliknande föremål mot henne"

Innan mannen körde i väg med bilen från platsen hotade han polisen på plats med vad som enligt uppgifter till Expressen uppfattats vara en pistol. 

– Det har uppfattats av polisen där som att det riktades ett vapenliknande föremål mot henne. Jag vet inte om man har hittat något i bilen, säger Sven-Erik Olsson. 

En förundersökning om grovt olaga hot är inledd. 

Vid 20.30-tiden befann sig åtta polisbilar kring Västerbroplan.Foto: Daniel Ingmo

Mannen skadas sedan allvarligt i kollisionen. 

På söndagseftermiddagen meddelar polisen att mannen, som är i 30-årsåldern, är avliden. Hans anhöriga är underrättade.

I den andra bilen skadas föraren lindrigt. 

Smitaren eftersöks av polis

Vid 20.30-tiden befann sig åtta polisbilar kring Västerbroplan och det var stora avspärrningar på platsen. Enligt vittnesuppgifter påträffade polisen en person som de omhändertog vid 20.40-tiden. 

Mannen som sprang ifrån polisen var på söndagsmorgonen fortfarande inte hittad.

– Vi har inte fått tag på den personen, nej, säger Sven-Erik Olsson.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag