Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efterlysta personer gripna vid Hötorget

De tre männen var efterlysta för dubbelmord på två bröder i Rinkeby.Nu har de gripits – efter en stor polisinsats vid Hötorget i centrala Stockholm.
Foto: Jan Torbjörnsson
Två bröder mördades i Rinkeby i december. Nu har tre personern anhållits misstänkta för morden.
Foto: Alex Ljungdahl
Poliser vid kaféet där mordet i Rinkeby skedde.
Foto: Alex Ljungdahl
Skotthål vid kaféet.
Foto: Alex Ljungdahl

De tre männen var efterlysta för dubbelmordet på två bröder i Rinkeby.

Nu har de gripits – efter en stor polisinsats vid Hötorget i centrala Stockholm.

– De kom och gick på trottoaren. Vid tillfället hade vi full kontroll. Det var ett planerat gripande, säger polisens utredare Mikael Wessling till Expressen.

Det var vid lunchtid på tisdagen som tungt beväpnad polis brottade ner fyra män i 20-årsåldern vid Olofsgatan nära Hötorget i centrala Stockholm, vilket Aftonbladet var först att rapportera om.

– Det är en husrannsakan i samband med ett pågående utredningsarbete. Det är fyra personer som har frihetsberövats. Några är gripna, några är hämtade till förhör. Ingripandet är avslutat, säger polisens presstalesperson Sven-Erik Olsson

Nu bekräftar polisen att tre av männen anhållits misstänkta för mord alternativ medhjälp till mordet på två bröder i Rinkeby, som sköts ihjäl på Mynta Café december förra året.

– Vi har tre personer anhållna misstänkta för mord alternativt medhjälp till mord, säger Lars Byström, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Polisens utredare Mikael Wessling berättar om hur själva gripandet gick till:

– De kom och gick på trottoaren. Vid tillfället hade vi full kontroll. Det var ett planerat gripande. Det har varit ett intensivt arbete, kan man väl lugnt säga.

De gripna männen är skrivna i området kring Järvafältet, där dubbelmordet skedde
Foto: Jan Torbjörnsson

"Intensiv insats sedan december"

Enligt Lars Byström vid polisen i Stockholm kommer tisdagens gripande innebära flera saker:

– Vi har haft en intensiv insats sedan december. Nu ska det hållas förhör med de anhållna, sen får åklagaren avgöra om hon ska begära dem häktade.

Den fjärde personen som greps vid Hötorget togs in för förhör i ett annat ärende.

Har ni haft span på dem senaste tiden?

– Vi har haft bra koll senaste tiden, säger Mikael Wessling.

"Nu ska det hållas förhör med de anhållna, sen får åklagaren avgöra om hon ska begära dem häktade", säger polisen Lars Byström.
Foto: Alex Ljungdahl

Wessling: "Ett jäkla pusslande"

De gripna männen är skrivna i området kring Järvafältet, där dubbelmordet skedde. De är födda i slutet på 90-talet.

Vad var det avgörande som gjorde att de greps i dag?

– Ett jäkla pusslande. Tillsammans med kontroll över var folk håller hus. Det ledde fram till gripandet, säger Mikael Wessling.

Har ni säkrat några vapen?

– Jag vet inte vad man har säkrat, men tror inte att det har gjorts några fynd i dag, när de greps. Men det har varit husrannsakningar på flera ställen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.